Foci

2015.06.22. 13:35

Új csapatot építenek: reális helyezések a ZTE FC-től a női NB II-ben

Zalaegerszeg - Befejeződött a bajnokság a női labdarúgás második vonalában. A ZTE FC az alapszakaszban ezüstérmet szerzett. A rájátszásban az NB I-be jutásért hat csapatból ötödik lett.

– A 2. és az ötödik helyünk a csapat játékerejét híven tükrözi – hangoztatta Kostorják Zolt edző. – A másodosztály Nyugati csoportjában a Győr jobb volt nálunk. A rájátszás során tapasztaltuk, hogy a Keleti csoport első három helyezettje közül a Kóka és a Bp. Honvéd jobb csapat, a Nyíregyháza pedig hozzánk hasonló játékerőt képvisel.

Az NB II-es bajnokság végére, és a rájátszásra megtört a csapat lendülete. Az edző szerint ebben nemcsak a csapat a ludas, ő is hozott rossz döntéseket, amelyeket aztán hellyel-közzel korrigált. Az NB I-be jutásnak nem volt realitása. A csapat játékereje nem ütötte meg az élvonal szintjét, mellette az idény során öten a tavalyi együttesből sérülés miatt egy percet sem játszottak. A ZTE játékoskeretében változások várhatók.

A Sopron ellen 5-0-ra megnyert áprilisi alapszakasz-meccsen fehér szerelésben a zetés Szegedi Anita (3) veszélyezteti fejjel a vendégek kapuját. A játékos két gólt is szerzett ezen a találkozón. Fotó: Katona Tibor

– Új csapatot kell építenünk. Vincze Beatrix a fővárosban dolgozik, távozik a csapattól, rajta kívül is lesznek még távozók az együttestől – folytatta Kostorják Zsolt. – A jövőben jobban kívánunk támaszkodni az utánpótlásunkra. Az U-15, U-17-es utánpótlás csapatokra akarjuk alapozni az együttest. Bócz Lajos és Szalai Csaba jó munkát végzett a két csapatnál. Az U-17eseknél, a 13 éves Papp Csenge 3. a helyen zárt a góllövőlistán, a csapat az NB I-ben a 7. helyen végzett. Az U-15-nél Horváth Vanessa Petra korosztályos válogatott. A fiatalok mellett 2-3 azonnal bevethető játékost szeretnénk igazolni.

A hölgyek július közepén kezdik meg a felkészülést a következő idényre. Valójában úgy, hogy nem tudják még mikor kezdődik a bajnokság. Az első három hely valamelyikén szeretnének végezni, akkor, ha marad a kétcsoportos NB II. Az MLSZ itt is változtatna, egy csoportot akar. A csapatok többségének nem tetszik a döntést. A játékosok többsége tanulás, munka mellett focizik. A hétvégi több száz kilométeres utaknak nem nagyon örülnének. Ráadásul a klubok nagyobb részének a költségvetését is alaposan „megdobná" az utazási költségek emelkedése, ami működési problémákat okozna. A ZTE-nél bizakodnak, hogy továbbra is marad a kétcsoportos bajnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!