Foci

2014.09.21. 18:25

Zala megyei I: Idegenben nyert az Andráshida

Zala megye - A megyei labdarúgó I. osztály idei szezonjában a hatodik fordulót rendezték a hét végén.

Bozó Péter

 

Nagykanizsa -Lets Do It Technoroll Teskánd 1 -3 (0- 1)

Nagykanizsa, 70 néző. Jv.: Szente.

Nagykanizsa: Varga Zs. - Kotnyek (Schuller), Rákhely, Völgyi D., Szép D., Rittinger (Zsirai P.), Grudics (Hollender), Zsirai A. (Nagy M.), Tislér R., Szalai D. (Mulasics), Bene. Edző: Gyulai Csaba.

Teskánd: Tóth P. - Zsuppán (Palkó), Németh P., Kristóf, Szabó B., Németh A. (Kósa N.), Szabó A., Toplak(Farkas Á.), Hadrik, Major (Szekeres), Gángó (Németh N.). Edző: Mándli Péter.

Lehetne itt most szó arról, hogy a vendégek fölé nőtt az első játékrészben a hazai csapat, vagy éppen arról, hogy a Teskánd kimondottan kulturáltan játszott, rácáfolva ezzel arra a tételre, hogy ellenük kötelező lett volna begyűjteni a három pontot a Nagykanizsának, de... Ez a meccs sokkal inkább arról marad emlékezetes, hogy a teskándiak részéről Toplak Balázs két olyan bombagólt lőtt, ami bárhol megállná helyét. Ugyan a vendéglátók már kétgólos hátrányban egy tizenegyesből még szépíteni tudtak, de aztán egy kapushibából kapott találat végképp megpecsételte sorsukat.

Gólszerzők: Nagy M. (11-esből), ill. Toplak (2), Szabó B. Jók: senki, ill. Toplak, Zsuppán, Szabó B., Hadrik.

Tóth-Hús Zalagrár Pókaszepetk _Lenti TE Sport 36 0- 3 (0 -2)

Pókaszepetk, 150 néző. Jv.: Lakics P.

Pókaszepetk: Gál - Tibola (Füzi), Száraz, Huszár (Varga), Csik, Pintyőke, Büki, Bertók (Valkóczi), Borsos, Hemela (Csécs), Huber. Edző: Lepár Attila.

Lenti: Balogh (Simon) - Fehér, Balla, Czigány, Nedelkó, Nagy (Szalai), Kondákor (Sárkány), Kiss, Horváth, Völgyi, Sebők (Hermán). Játékos-edző: Sebők József.

Küzdelmes, sportszerű mérkőzésen a vendégek százszázalékban kihasználták a helyzeteiket, a hazaiaknál pedig vagy hiba, vagy a vendégek kapusának bravúrja miatt ezek kimaradtak. Megérdemelten vitte el a 3 pontot a Lenti.

Gólszerzők: Horváth, Sebők, Völgyi. Jók: Száraz, ill. Balogh (a mezőny legjobbja) és az egész csapat. U21: Pókaszepetk Lenti 1 0.

Szerszámsziget-Zalalövő _Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót 2 1 (1 1)

Zalalövő, 140 néző. Jv.: Varga P.

Zalalövő: Szommer - Szőke, Molnár B., Csáki, Altinger, Kellner, Zsoldos (Turi), Nagy D., Kiss B. (Winkelbauer), Darabos (Cseresnyés), Kaszás. Edző: Ostrom János.

Zalaszentgrót: Tóth Z. - Balogh Á. (Farkas), Fodor, Kovács M., Balogh Z., Tóth R. (Blaskovics), Kovács D. (Karvalics), Tóth D., Varga L. (Lakatos), Szép, Flander. Edző: Rózsa László.

Kimaradt hazai helyzetek után Tóth Dániel elfutott és a vendégek szereztek vezetést. Csáki kiállítása sem törte meg a ZTK-t és Nagy Dániel klasszis megoldással még a szünet előtt egyenlített. Fordulás után is a hazai gárda dominált és Kellner fejesgóljával megérdemelten vezetett és végig koncentráltan futballozva előnyét a meccs végéig magabiztosan megőrizte.

Gólszerzők: Nagy D., Kellner, ill. Tóth D. Jók: Molnár B., Kellner, Nagy D., Kiss B., ill. senki. Kiállítva: Csáki (30., Zalalövő). U21: Zalalövő Zalaszentgrót 1 3.

Olajmunkás SE Gellénháza _Szepetnek 2- 0 (0- 0)

Gellénháza, 30 néző. Jv. Kubicsek M.

Gellénháza: Dóra - Viola (Friss), Nagy Z. (Bencze), Pilisi, Lukács, Szabó (Nikitscher), Bognár (Dóczi), Papp (Simon), Horváth P., Horváth L., Pintér. Játékos-edző: Bencze Péter.

Szepetnek: Hovánszky - Cserfő, Anger (Szabó), Farkas, Bodó (Takács), Horváth, Balázs, Bedő, Kalinics, Kocsis (Erdős), László. Edző: Iványi Lajos.


Horváth László (balra) lövi el a labdát Cserfő Lajos mellett a szombati Olajmunkás Gellénháza Szepetnek (2 0) bajnoki mérkőzésen (Fotó: Pezzetta Umberto)

Kocsis éles szögből leadott lövését védte Dóra a 11. percben. Ezen és a kiosztott sárga lapokon kívül izgalomra különösebb okot nem szolgáltattak az első félidőben a csapatok. Mindkét fél játékosai elügyetlenkedték a támadásokat. A szünet után teljesen más felfogásban játszottak az olajosok és a jó cseréknek is köszönhetően tartották nyomás alatt a Szepetnek kapuját. Egy-egy kapufa mellett a vendégeknél Hovánszky háromszor is bravúrral védett. A 73. percben a gellénázaiak mestere saját magát is becserélte, majd négy perc múlva Simon beadását küldte szép mozdulattal a bal felsőbe. A végére elfáradt a Szepetnek, Horváth B. gólja biztosította be a győzelmet. Az olajosok teljesítményén némileg rontott a szombati, Bán István emléktorna megterhelése, ám így is meggyőző volt a fölényük.

Gólszerzők: Bencze, Horváth B. Jók: Pilisi, Lukács, Nikitscher, Simon, ill. Hovánszky, Farkas, Horváth. U21: Gellénháza Szepetnek 1 3.


Hévíz- Letenye 8- 0 (2- 0)

Hévíz, 100 néző. Jv.: Bors B.

Hévíz: Horváth II. G. (Szabó Á) - Herbály, Fisli, Vasas, Rácz, Hetesi (Sipos), Keszthelyi, Horváth Márió, Kiss (Balogh), Horváth I. G. (Torsa), Horváth Máté. Edző: Koller Zoltán

Letenye: Gazdag - Móricz, Sánta, Bogdán, Szente, Leon, Turi, Korpics, Stropka, Öri, Adorján (Baranyás). Edző: Ifjovics Ferenc

Az első félidőben végig mezőnyfölényben játszott a hazai csapat, azonban csak a 42. percben sikerült megszerezniük a vezetést, majd közvetlenül a félidő vége előtt egy szabadrúgásból megduplázták az előnyt. A második játékrészben is a hévíziek domináltak és további hat gólt szerezve az utolsó 7 percben négyet ilyen arányban is megérdemelten nyertek a mérkőzést már az elején feladó letenyeiek ellen.

Gólszerzők: Fisli (3), Horváth Márió (2), Balogh, Keszthelyi, Horváth Máté. Jók: az egész csapat, ill. senki. U21: Hévíz Letenye 5 1.

Hévízen magabiztos hazai siker született (Fotó: Letenye SE)

Horváth-Méh Kiskanizsa _Műszer Automatika Tótszentmárton 2 -1 (0 -1)

Kiskanizsa, 100 néző. Jv.: Vizi I.

Kiskanizsa: Kovács Zs. - Ganzer (Németh), Kálovics (Somogyi), Csordás, Molnár, Földesi, Dolmányos, Kovács B., Kósa (Holló), Kálcsics, Piecs. Edző: Sneff Ferenc.

Napred: Bébecz - Kapuvári, Kovács, Pintér, Kéri, Gyuranecz, Molnár M. (Senkó), Markek P. (Tulézi), Kuzma (Hans), Radmanics, Horváth. Edző: Fuisz László.

A hazaiak kezdtek jobban, majd egy óriási lehetőség után kontrából a vendégek váratlanul gólt szereztek. A félidő hátralévő részében többnyire kiskanizsai próbálkozások voltak, de ezek eredménytelennek bizonyultak. Szünet után mindkét oldalon akadtak lehetőségek, a félidő közepe táján a hazaiak szabadrúgásból egyenlítettek, majd nem sokkal később egy formás támadás végén vezetéshez jutottak, ami, mint később kiderült, a végeredményt is jelentette. A mérkőzés összképét tekintve alacsony színvonalú játék mellett a több lehetőséget kidolgozó hazaiak megérdemelten jutottak a három ponthoz.

Gólszerzők: Piecs, Dolmányos, ill. Markek P. Jók: Molnár, Dolmányos, Németh, ill. Bébecz, Markek P. Kiállítva: Somogyi (92.), ill. Horváth (79.). U21: Kiskanizsa -Tótszentmárton 3 2.

Csács-NSE _Semjénháza 5 -1 (1 -0)

Nemesapáti, 250 néző. Jv.: Németh I.

Csács-NSE: Kozma - Szeglet, Somogyi, Éder, Sziráki, Lepár, Nyári (Szegleti), Csongár, Horváth P., Somodi (Horváth Á.), Koczor (Rédei). Edző: Kovács Imre.

Semjénháza: Szőke - Papp, Kozári, Kocsis (Kéri), Orbán, Horváth, Szakmeiszter, Nagy (Sáfrán), Kovács (Kuzma), Szollár, Latin. Edző: Kiss István.

Nemesapátiban jó és eredményes játékkal nyert a hazai csapat (Fotó: Gyutai Krisztina)

Kitűnően előkészített pályán nagy erőbedobással kezdett a Semjénháza. Valószínűsíthetően nem felejtették el, hogy a Csács-NSE az előző szezonban kiütötte őket a Megyei Kupa elődöntőjében. Rendkívül fordulatos volt a játék, mindkét oldalon adódtak helyzetek, a vendégek kapufáig is jutottak, azonban gól csak a 42. percben született, Csongár hozta helyzetbe a kiugró Somodit, aki a hálóba bombázott. A második félidő elején ismét Csongár volt eredményes, majd Somogyi visszaemelt labdáját fejelte Sziráki Péter a kapuba. Ezt követően nagy erőket mozgósított a vendégcsapat és Sáfrán révén össze is jött az egyenlítés. A 85. percben Horváth Ádám, majd egy perccel később a csereként beállt Szegleti góljával végül eldöntötte a mérkőzést a hazai csapat. A Csács-NSE fényes győzelemmel őrizte meg a megyei I. osztályban veretlenségét.

Gólszerzők: Somodi, Csongár, Sziráki, Horváth Á., Szegleti, ill. Sáfrán. Jók: Kozma, Éder, Somogyi, Csongár, ill. Szakmeiszter, Nagy, Sáfrán, Szollár. U21: Csács-NSE _Semjénháza 3 4.


Török Tamás (3) fejesgóljával szerezte meg a győzelmet az Andráshida a Csesztreg ellen (Fotó: Gyuricza Ferenc)

 

Femat Csesztreg _Tarr Sprint Andráshida 0 -1 (0 -1)

Csesztreg, 100 néző. Jv.: Lapath D.

Csesztreg: Fábián - Kasza, Elek (Kocsis), Molnár, Szabó P. (Horváth R.), Nemsics, Horváth M., Nagy N., Szekeres (Nagy R.), Kiss, Pethő. Edző: Fentős Pál.

Andráshida: Horváth M. - Török, Gál, Varga (Kovács), Kalamár, Bandics, Sági (Bene), Tóth (Horváth B.), Horváth D. (Pesti), Horváth T., Baráth. Edző: Dobos Sándor.

Gólszerző: Török. Jók: Molnár, Kasza, ill. Török, Gál, Baráth. Kiállítva: Kasza (85., Csesztreg). U21: Csesztreg Andráshida 3 3.

A kezdeményezőbb, többet támadó vendégek egy szöglet utáni fejesből szereztek vezetést. Szünet után nagyot változott a játék képe, a hazaiak végig támadták a második félidőt, de gólt nem sikerült szerezniük, így egy hosszú veretlenségi sorozat szakadt meg.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1. Lenti 5 5 0 0 30 3 15

2. Andráshida 6 5 0 1 22 2 15

3. Hévíz 6 5 0 1 17 1 15

4. Csács-NSE 6 4 2 0 12 5 14

5. Csesztreg 5 3 1 1 16 4 10

6. Gellénháza 6 3 1 2 7 8 10

7. Zalalövő 4 3 0 1 12 4 9

8. Teskánd 5 2 1 2 7 7 7

9. Zalaszentgrót 6 2 1 3 7 9 7

10. Pókaszepetk 5 1 1 3 6 11 4

11. Letenye 5 1 1 3 4 19 4

12. Nagykanizsa 5 1 0 4 6 11 3

13. Semjénháza 5 1 0 4 4 11 3

14. Kiskanizsa 6 1 0 5 7 24 3

15. Napred 5 1 0 4 4 24 3

16. Szepetnek 4 0 0 4 0 18 0

Címkék#megyei I

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!