Foci

2017.01.24. 16:10

Zsinórban negyedszer az FC Oportó nyert

Nagykanizsa - A VIII. Deme Richárd Teremlabdarúgó Emléktorna küzdelmeit rendezték a Zsigmondy-csarnokban és ezúttal is 16 csapat vett részt a tornán nem csupán Zalából, de a somogyi végekről is.

Kühne László

A tizenhat együttes négy csoportban kezdett és valamennyi négyes első kettője jutott tovább a negyeddöntő párosításaiba.

A negyeddöntők során aztán a Puncs-Znet kezdett az FC Almalével (előbbi nyert 4-1-re), a Szemere-Olajbányász - Sand SE (2-1), Metaxa Kanizsa - Ostrom-Gumiszervíz (2-2; büntetőkkel 4-3) ugyan kevesebb gólt hozott, de aztán az UFC Nagykanizsa - FC Oportón (1-5) ismét belehúztak a felek.

Az elődöntőben a Puncs-Znet 1-1 után büntetőkkel vette a Szemere-Olajbányász elleni találkozóját, míg a Metaxa - Oportó szintén döntetlent hozott (2-2), ott a hetesek az Oportónak kedveztek.

A Szemere-Olajbányász játékosa, Horváth Gergő cselez a Calco-Jovis elleni mérkőzésükön
Fotó: Szakony Attila

A harmadik helyért aztán a Metaxa nagyon belehúzott a Szemere-Olajbányász ellen (6-1), s ez jó alapot teremtett a fináléhoz, melyben az FC Oportó a Puncs-Znettel csaphatott össze. S ha már a portóiak ott voltak, 2-0-s győzelmükkel zsinórban negyedszer el is hódították az egyre nagyobb presztízzsel bíró serleget, méltón emlékezve a fiatalon elhunyt labdarúgóra, Deme Richárdra.

- Ezúttal sem kellett csalódnunk, jó kis tornát hoztunk tető alá és egyre többen is jöttek ki a meccsekre a nap folyamán - értékelt a szervezők részéről Lőrincz László. - A hagyományt mindenképpen folytatjuk, az meg már külön öröm volt számunkra, hogy ismét nyerni tudtunk az Oportóval.

A tornán természetesen különdíjak is gazdára találtak. A legjobb mezőnyjátékos Nagy Tamás (FC Oportó) lett, a legjobb kapusnak Munkácsi Zsoltot (Puncs-Znet) választották, míg a gólkirályi címet Schuller Ferenc (FC Oportó) érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!