Foci Eb

2016.06.20. 14:00

Nézze meg, hogy szurkoltak Marseille-ben a kanizsaiak! - Élménybeszámoló a szombat esti magyar-izlandi mérkőzésről

Életük talán legfelemelőbb sportélményeként tartják számon a magyar válogatott Izland elleni mérkőzését azok a nagykanizsai drukkerek, akik a stadionban izgulták, szurkolták végig a szombat esti meccset.

Pásztor András

A négy fős kanizsai különítmény – Bene Gábor, Simon Zsolt, Lőrincz László és Zakovszki Zoltán – még a múlt héten, a magyar-osztrák mérkőzést követően indult Franciaországba, hogy a helyszínen buzdítsa a magyar válogatottat. A hétfő hajnalban hazaérkező srácok azt mondják: életük legszebb sportélményét kapták Marseille-ben.

– Pénteken érkeztünk meg Cannes-ba, ahol egyből megcsapott minket az az emelkedett hangulat, amit egy Európa Bajnokság jelent – kezdte Bene Gábor, aki hozzátette: a városban nagyon sok svéd és török szurkolóval találkoztak, de a bulizást ezúttal kihagyták, mivel a másnapi magyar meccsre készültek. – Cannes-ből 180 kilométert autóztunk Marseille-ig, így kora délután érkeztünk a városba, ahol addigra már óriási hangulatot csináltak a magyar drukkerek. A stadion előtt több tízezer ember gyülekezett és már akkor énekelt mindenki, magyarok, izlandiak egyaránt.

Szelfi a marseille-i stadion előtt. Bene Gábor (balról), Simon Zsolt, Lőrincz László és Zakovszki Zoltán, a négyfős kanizsai különítmény teljes harci díszben készült az izlandiak elleni meccsre
Fotó: Bene Gábor

A srácok elmondták: a beléptetés lassú és hosszadalmas volt, s mivel a tömeg feltorlódott, kicsit veszélyesnek is tűnt a helyzet.

– A stadionba érve viszont olyan eufória fogott el minket, melyhez foghatót még nem érezünk, pedig egy sor nagy európai stadionba megfordultunk már – folytatta Bene Gábor, aki még tegnap az élmény felelevenítésekor is libabőrös lett. – Legalább 30 ezer magyar szurkoló volt a stadionban, akik folyamatosan énekeltek és buzdították a csapatot. Akkor sem estünk kétségbe, mikor az izlandiak belőtték a büntetőt, egyszerűen valahogy mindenki azt érezte, hogy ezen az estén nem kaphat ki a magyar válogatott. Amikor aztán kiegyenlített a csapat, szinte felrobban a stadion. Amúgy egész mérkőzés alatt fotóztam, videóztam, de az egyenlítő gól utáni két-három perc szinte teljesen kiesett. Mindenki a másik nyakába borult, csókolgatták egymást a magyarok. Egyszerűen leírhatatlan volt az élmény.

 

Bene Gábor, aki egyébként a kanizsai UFC egyik edzője is elárulta: ígérete van Juhász Rolandtól, hogy a válogatott védő az EB-t követően ellátogat Kanizsára és élménybeszámolót tart majd a fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!