Foci Eb

2016.06.26. 21:10

Véget ért az Eb-álom

Belgium csapata jobb a magyar labdarúgó-válogatottnál, és ezt az Európa-bajnokságon be is bizonyította.

Zalai Hírlap

A bemelegítés során húzódást szenvedett Kleinheisler László, akinek helyét Pintér Ádám vette át a kezdőben.

Huszáros rohamokkal kezdett a belga válogatott, és nem is sikerült sokáig megúszni kapott gól nélkül. De Bruyne ívelt szabadrúgást balról, a labdára két belga is őrizetlenül érkezett, és közülük a hátvéd Alderweireld fejelt a léc alá, 0-1. A félidő felére kiegyenesedett a magyar válogatott, sikerült labdát birtokolni, és Dzsudzsáknak volt egy ígéretes lövése. Ehhez kellett, hogy a belgák (akiknek kapusa, Courtois egy hazaadást kis híján a kapujába ügyetlenkedett) kontráikra helyezzék a hangsúlyt. A 36. percben De Bruyne kiváló, 20 méteres szabadrúgását nagy bravúrral piszkálta a lécre Király. A 39. percben Lovrencsics 22 méterről alig lőtt fölé, majd Dzsudzsák egy kifejelt labdát éppen csak mellé küldött. A 42. percben Király Mertens ziccerénél a félidő védését mutatta be.

A magyar Lang Ádám (balról) és a belga Kevin De Bruyne harcol a tegnap esti nyolcaddöntőben Fotó: Illyés Tibor/MTI

Belga helyzet nyitotta a második félidőt is, de aztán egyre inkább belelendült a magyar csapat, Szalai részéről egy lövés és egy fejes is jelezte ezt. Huzamosabb ideig azonban nem tudtuk nyomás alatt tartani az ellenfelet - nem véletlenül: nyilvánvaló, hogy a tornán nem találkozott még ilyen erős csapattal a magyar válogatott. A 66. percben Pintér megpattanó lövését piszkálta szögletre ujjheggyel Courtois. Két percre rá egy szabadrúgásnál előre húzódó Juhász lőtt alig a hosszú alsó mellé. Aztán Hazard két perc alatt mindent eldöntött: a 78-ban magát szöktette és kihagyhatatlan helyzetbe hozta az éppen beállt Batshuayi-t, majd jobbról befelé cselezve maga lőtt 17 méterről a jobb alsó sarokba, 0-3. A mezőny legjobbját Wilmots rögtön le is hívta a pályáról, magyar oldalon pedig már senki sem hihette, hogy ebből lehet még feltámadás. A csapat nem adta fel: Szalai lövését nyomta fölé, majd Elek löketét ütötte ki Courtois. A csapat a különbség ellenére szépen búcsúzott a számára álomszerű tornától.

Belgium-Magyarország 4-0

Toulouse, 36 369 néző. Jv.: Mazic (szerb).

Magyarország: Király - Lang, Guzmics, Juhász (Böde, 79.), Kádár - Nagy, Gera (Elek, a szünetben) - Lovrencsics, Pintér (Nikolics, 75.), Dzsudzsák - Szalai. Szövetségi kapitány: Bernd Storck.

Belgium: Courtois - Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertongen - Nainggolan, Witsel - Mertens (Carrasco, 70.), De Bruyne, Hazard (Fellaini, 81.) - Lukaku (Batshuayi, 76.). Szövetségi kapitány: Marc Wilmots.

Gólszerző: Alderweireld a 10., Batshuayi a 78., Hazard a 80., Carrasco a 90. percben. Sárga lap: Kádár a 34., Lang a 47., Elek a 61., Vermaelen a 67., Batshuayi a 90., Fellaini a 92. percben.

Címkék#eb#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!