Galambok

2017.02.27. 12:40

Sokat javult a házi főzésű pálinkák minősége

Galambok – A hétvégén már hatodik alkalommal rendeztek pálinkamustrát a településen. Ezúttal 77 mintát adtak le a környékbeli gazdák.

Pásztor András

Szakmai körökben is egyre nagyobb rangja van a galamboki pálinkamustrának, amit a nevezett párlatok száma és a résztvevő gazdák lakhelye is bizonyít.

A hétvégi rendezvényre összesen 77 mintát küldtek be a gazdák, akiknek zöme Galambokról és a környező településekről érkezett, de neveztek Hajdúszoboszlóról és Szlovéniából is.

A zsűri idén összesen 77 pálinkát kóstolt és értékelt Fotó: A szerző

A mintákat neves, okleveles pálinkászok és pálinkafőzők bírálták el, háromszor két fős asztaloknál. A zsűri véleménye alapján elmondható, hogy a párlatok minősége sokat javult, a gazdák jobban odafigyelnek a gyümölcsök minőségére és a cefrézésre, ugyanakkor a jövőben gondosabban kell elválasztani az elő- és utópárlatot. Végül a 77 mintából 30 arany, 20 ezüst, 16 bronz és 11 oklevél minősítést osztottak ki. A térség legjobb pálinkájának Szűcs Ádám vilmoskörte párlatát választották, míg Galambok legjobb pálinkája Bedike Tibor málna párlata lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!