Garabonc

2015.09.30. 11:02

Az idősekhez szólt a polgármester és a plébános Garaboncon

Garabonc - A szépkorúakat köszöntötték szombaton a településen. A műsoros délután keretében a nyugdíjaskorúakat, a falu 80 lakóját invitálta vendégségbe az önkormányzat.

Horváth-Balogh Attila

A szépkorúak napjára a művelődési központban került sor. A rendezvény szentmisével vette kezdetét, melyet dr. Háda László plébános celebrált. Ezt követően az atya és a képviselő-testület nevében Koma László polgármester köszöntötte a megjelenteket.

– Az idősek napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól – hangsúlyozta utóbbi. – Tiszteletünk magában foglalja az elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy társadalmunknak ők is hasznos tagjai és nagy szükségünk van rájuk. Szükségünk van mindarra a sok élettapasztalatra, higgadt bölcsességre, amivel csak ők rendelkeznek és a türelemre, ahogy tanítanak, nevelnek bennünket.

A szépkorúak napján Koma László köszöntötte az ünnepségen jelenlévő legidősebb garaboncit, a 83 esztendős Bíró Józsefnét (Fotó: Gergely Szilárd)

– Az idősnek minden nap ajándék – mondta dr. Háda László. – Az ajándékot pedig reggelente óvatosan kell kicsomagolni és megnézni, mit rejt, milyen lehetőséget a szépre, a jóra, a szeretetre...

Címkék#Garabonc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!