Gazdaság

 • cikk kép
  Kevesebb az álláskereső Zala megyében

  Zala megyében az elmúlt év azonos időszakához képest 14 százalékkal csökkent, március óta pedig 10 százalékkal mérséklődött a regisztrált álláskeresők száma áprilisban - közölte a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya hétfőn az MTI-vel.

 • cikk kép
  Agrárfórum a rövid ellátási láncoktól - bemutatták a kézműves piac házának terveit

  Zalaegerszeg - A rövid ellátási láncok (REL) lehetőségeiről és jövőjéről tartott hétfőn fórumot a városi díszteremben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala Megyei Szervezete.

 • cikk kép
  A pálinka egy őszinte ital

  Nagykanizsa, Eszteregnye - Kajszibarackból, szőlőből, málnából és fekete ribizliből készített párlatokkal remekelt Tóth István és Födő Zsolt a 18. gyulai pálinkafesztiválon.

 • cikk kép
  Újabb jó szezonra számítanak a Balatonnál

  Újabb jó szezonra számít a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) az idén a kiemelkedően jó tavalyi után, a tervek szerint 2017-ben 5,2 százalék nő a tavalyi 2,64 milliárd forintos nettó árbevétel.

 • cikk kép
  Épül a tesztpálya - Zalaegerszeg nagy jövő előtt áll – mondta Orbán Viktor az alapkőletételen

  Az alapkőletétel ceremóniájával pénteken hivatalosan is elkezdődött a 40 milliárd forintból megvalósuló járműipari tesztpálya kivitelezése a megyeszékhelyen.

 • cikk kép
  Elbeszélnek egymás mellett a cégek és a fiatalok?

  A munkaadók szerint a cég hírneve, a diákok szerint a versenyképes fizetés a legvonzóbb tényező az ideális munkahely kiválasztásakor. Míg a diákok a nyelvtudást képzelik a leghangsúlyosabb elvárásnak a munkaadók részéről, a cégek inkább a lelkes hozzáállást értékelik a jelentkezők kiválasztásakor.

 • cikk kép
  Magyar többség a régiós óriáscégben

  BUDAPEST - Közép-Kelet Európa egyik legjelentősebb, a világ 8 országában jelenlévő hagyományos és nukleáris erőművi, vízkezelési- és vegyipari mérnöki, illetve kivitelezői tevékenységgel foglalkozó vállalatával lépett stratégiai partnerségre az Opimus Group Nyrt. és a Konzum Nyrt.

 • cikk kép
  Hatalmas bírságot kapott a Facebook

  110 millió eurós (34 milliárd forintos) pénzbírság megfizetésére ítélte az Európai Bizottság (EB) a Facebookot, arra hivatkozva, hogy az amerikai vállalat "félrevezető és téves információkat" közölt a Whatsapp üzenetküldő szolgáltató 2014-es felvásárlásakor - jelentette be a testület csütörtökön.

 • cikk kép
  Közel a határidő: már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben - közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • cikk kép
  Gazdára vár a Fogyasztókért Díj - Értékes nyereményeket sorsolunk ki a szavazók között

  Értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak azok az olvasóink, akik segítenek eldönteni, mely zalai vállalkozóé, vállalkozásé legyen idén a "Fogyasztókért" Díj.

 • cikk kép
  Varga Mihály: kitart a lendület

  BUDAPEST A bruttó hazai termék (GDP) 4,1 százalékkal nőtt az első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva - jelentette becslések alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden. A naptárhatással kiigazítva 3,7 százalékos volt az éves összevetésű gazdasági növekedés.

 • cikk kép
  Drágább lett az üzemanyag

  Emelte bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

 • cikk kép
  Durván elszálltak a balatoni nyaralók árai

  A lakáspiaci pörgéssel párhuzamosan a nyaralók, hétvégi házak piaca is egyre élénkebb – derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből.

 • cikk kép
  Mit rejthet az akácvirág? - Zalában még nehéz eldönteni, de Somogyban már jó hordásokat tapasztaltak

  ZALAEGERSZEG - Van ahol egy hete, van ahol a múlt hét közepe óta virágzik az akác. A hazai gazdasági területekről érkező hírek közül ez a méhészek számára talán a legfontosabb. Mivel az akác nektárjából származik a legdrágább méz, meghatározza a méhészetek egész éves bevételét.

 • cikk kép
  Titokban kötött szerződések - Tizennyolcmilliárdot követel az unió

  BUDAPEST - Szabálytalan körülmények között költöttek el uniós pénzeket 2003-2008 között, ezért 18 milliárd forintot kell most visszafizetni az állami költségvetésből. Az ügyben Gyurcsány Ferenc feleségéhez vezetnek a szálak.

 • cikk kép
  Kulcskérdés a fiatal kutatók szerepvállalása

  LENDVA - A fiatal vállalkozók eredményes éve után idén a külhoni magyar családok támogatása lesz az egyik kiemelten fontos gazdasági programja Magyarországnak.

 • cikk kép
  Zalaegerszeg is bekapcsolódik a világkereskedelembe

  A konténer terminálok kiemelt szerepet játszanak a kereskedelemben, a kombinált fuvarozási folyamatokban, logisztikában. Nem csak a konténerek átpakolása történik meg a különböző szállítási eszközök között, de a konténerek raktározása és javítása is ezeken a terminálokon történik.

 • cikk kép
  Zalaegerszeg, mint tengeri kikötő?

  Zalaegerszeg kis túlzással az épülő Intermodális Logisztikai Központnak köszönhetően tengeri kikötővé válhat. Koper nemzetközi hajókikötője 350 km-re fekszik a zalai megyeszékhelytől, de a közvetlen vasúti összeköttetésnek köszönhetően a tengeren behajózott konténerek itt kerülnek majd szortírozásra.

 • cikk kép
  Az itthon megtermelt hús több mint felét a baromfiágazat adja

  A múlt évben a baromfiágazat adta a teljes hazai mezőgazdasági kibocsátás mintegy 13 százalékát.

 • cikk kép
  Idén nem lesz bor?

  Szinte teljesen letarolta a mátrai borvidéket a szombati jégeső, a kár legalább 100 millió forint lehet az M1 aktuális csatorna vasárnapi közlése szerint.

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...