Gazdaság

2009.12.15. 03:29

Év Vállalkozója Díjat kapott a Saubermacher Kft. vezetője

A Vállalkozók Országos Szövetsége által alapított, Az Év Vállalkozója Díjat kiemelkedő tevékenységük elismeréseként ketten kapták meg Zalából: Dóra János, a Forest Hungary Kft. és Horváth Balázs, a Saubermacher-Pannonia Kft. ügyvezetője.

Kelemen Valéria

Varga István gazdasági miniszter és Demján Sándor, a VOSZ elnöke adták át a rangos szakmai elismerést, melyet követően Horváth Balázzsal, a hulladékkezelés területén élenjáró Saubermacher-Pannonia Kft. ügyvezető igazgatójával váltottunk szót, aki elöljáróban elmondta:
- Az Év Vállalkozója Díj esetemben szól a cég alkalmazottainak is, akik nap mint nap rengeteget tesznek azért, hogy a rólunk kialakult kép még pozitívabb legyen, s a rendkívüli eseményeket is észrevétlenül kezelik - fogalmazott az egyik legnagyobb magyarországi közszolgáltatót vezető Horváth Balázs. - Egyfajta kötelezettséget is jelent, arra inspirálva, hogy továbbra is olyan szemlélettel és értékek mentén végezzük a munkánkat, ami méltóvá tesz a bizalomra.


- Társaságuk jelmondata: a Saubermacher-Pannonia cég azért a környezetért tevékenykedik, amelyben érdemes élni. Mit értenek ez alatt?

- Tevékenységünkkel a folyamatos fejlődés elvének megfelelően kívánjuk szolgálni a környezet védelmét és megóvását, s ezt azért tesszük, mert tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy munkánk közvetlen kihatással van az emberre és a környezetre. Folyamatosan figyelemmel kísérjük szolgáltatásaink környezeti hatásait, s megfelelő módszereket dolgozunk ki a kedvezőtlen környezeti hatások kiküszöbölésére. Minden területen és minden szolgáltatásunk során - legyen szó a hulladékok gyűjtéséről, elhelyezéséről, ártalmatlanításáról vagy éppen hasznosításáról - a minőség elérésére törekszünk, elkötelezettséget vállalva a magas szintű munkavégzés iránt. Cégfilozófiánk értelmében tevékenységünk négy fő alapelv köré csoportosul: vevőcentrikus gondolkodás, minőségközpontúság, alkalmazottaink motiválása, a környet védelme és megóvása.

A hulladékok széles spektrumával foglalkozó, s komoly területi lefedettséggel rendelkező Saubermacher-Pannonia Kft. a Pannon Egyetem munkatársai segítségével dolgozta ki a következő öt évre vonatkozó stratégiai tervét, melynek lényege, hogy még jobban megerősödjenek, s még előbbre jussanak. Ezzel szinkronban a következő év elejétől már az irányításuk alatt végzi munkáját a veszélyeshulladék-ágazat egyik meghatározó szereplője is, miáltal az ebből származó árbevételük várható növekedése jövőre meghaladja a félmilliárd forintot.

- A társadalmi felelősségvállalás tekintetében továbbra is fontosnak tartjuk, hogy mecenatúra révén aktívan részt vegyünk azon közösségek életében, ahol a szolgáltatásainkat ellátjuk. Ez pedig nem kis dolog, hiszen jelen pillanatban 109 településen vagyunk közszolgáltatók, ráadásul folyamatban van egy olyan közbeszerzési pályázatunk, melynek sikere esetén tovább bővíthetjük a területünket - mondta befejezésül Horváth Balázs.


A KÖRNYZETTUDATOS SZEMLÉLETÉRT
A Saubermacher-Pannonia Kft. a felnövekvő nemzedék környezetkultúrájának növelésében is komoly szerepet játszik, s ezen filozófia mentén, az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft.-vel közösen rendezte meg a minapi, szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítését segítő oktatónapot. Azzal a céllal adtak tájékoztatást és segédanyagokat, hogy a pedagógusok valamennyi óvodást és iskolást megismertessék az alapokkal, miáltal egészen ifjú korban értékké válhat a környezettudatos gondolkodás.


A Vállalkozók Országos Szövetsége által alapított, Az Év Vállalkozója Díjat Dóra János, a Forest Hungary Kft. ügyvezetője is megkapta. Olvassa el kapcsolódó cikkünket, kattintson az alábbi címre!

Zalai Az Év vállalkozója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!