• cikk kép
  NAV: a katát és a kivát többen, az evát kevesebben választják

  Budapest - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerint jó döntés a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata), illetve a kisvállalati adót (kiva) választani, a két adónem mellett a nyilvántartás szerint egyre többen döntenek, míg az egyszerűsített vállalkozói adót (eva) választók száma egyre csökken.

 • cikk kép
  Lázár: várhatóan 5,5 százalékkal nő a minimálbér

  Budapest - Várhatóan 5,5 százalékkal nőhet jövőre a minimálbér, a nyugdíjak 1,6 százalékkal lehetnek magasabbak - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatón.

 • cikk kép
  Dénes Sándor: Siker koronázta a hosszas előkészítő munkát

  Nagykanizsa - Ritka alkalom egy város életében, mikor ilyen nagyságrendű fejlesztésekről állapodhat meg - értékelte csütörtökön a kormánnyal kötött együttműködést Dénes Sándor polgármester.

 • cikk kép
  Elkezdődött az aratás az országban

  Megkezdődött az aratás az országban; a gazdálkodók már csaknem minden megyében megkezdték az őszi árpa betakarítását - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön a fővárosban az aratási koordinációs bizottság első ülését követően.

 • cikk kép
  Mikor kérhet az adós a PBT-től segítséget?

  Folytatjuk sorozatunkat az elszámolási törvénnyel kapcsolatban. A téma szakértője: dr. Kispál Edit, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivője.

 • cikk kép
  Megérett a meggy: a nyugati vevő többet fizet a hazai átvételi áraknál

  Pókaszepetk - A hét elején megkezdték a meggy szüretelését. Összesen mintegy 38 hektárnyi gyümölcsösben rázzák, válogatják majd szállítják el az érett gyümölcsöt.

 • cikk kép
  Zalai kisvárosi vezetők fóruma

  Pacsa - A tapasztalatok megismerése és átadása, valamint közös érdekérvényesítés - egyebek mellett erről állapodtak meg szerdán öt zalai település vezetői a Pacsán tartott összejövetelükön.

 • cikk kép
  MNB: az adósságfék szabályoknál az otthonteremtési kedvezmény nem növeli a hitel nagyságát

  Budapest - A családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK) vissza nem térítendő állami támogatás, ezért nem növeli a hitel nagyságát, így az adósságfék szabályok nem akadályozzák az igénybevételét - olvasható a jegybank közleményében, amelyet szerdán juttatott el az MTI-hez.

 • cikk kép
  Jogszabályváltozás - Júliustól adókedvezményt kapnak a mezőgazdasági dolgozók munkaadói is

  Budapest - A munkavédelmi akcióterv kiterjesztéseként a mezőgazdaságban foglalkoztatott 25-55 év közötti munkavállalók után is jár az adókedvezmény a munkaadóknak július elsejétől.

 • cikk kép
  Vasárnapi zárva tartás a Balatonnál is - Alkalmazkodjon a vendég?

  Balaton – Jó néhány hónapja – március közepétől – csak azok a kétszáz négyzetméternél kisebb üzletek tarthatnak nyitva vasárnap, ahol e napon a tulajdonosok vagy családtagjaik szolgálják ki a vevőket. Közben elkezdődött a nyári szezon, és egyre több nyaraló érkezik a térségbe.

 • cikk kép

  Szinte az összes hazai márkát vizsgálta a NÉBIH tesztje során

  Sörnek számít, ha citromos?

  Körkép - –15 citromos söritalt vizsgált legújabb terméktesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A mintegy két hónapig tartó teszten a négy legnagyobb hazai gyártónál helyszíni ellenőrzés is volt.

 • cikk kép
  Közel 50-60 milliárd forintos fejlesztés várható Nagykanizsán

  Nagykanizsa - Közel 50-60 milliárd forintnyi fejlesztésben állapodott meg kedden Dénes Sándor polgármester, illetve Orbán Viktor miniszterelnök a „Modern Városok” program keretében.

Magazinok