• cikk kép
  Emelkedett a benzin ára

  Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változott.

 • cikk kép
  Már vágják a napraforgót - Idén mind a vetésterület, mind a várható termésátlag magasabb

  Szeptember közepére megyénkben is beérett a napraforgó. Néhány napja megkezdődött az olajos növény aratása, tegnap a hahóti faluvégen járták a kombájnok a határ.

 • cikk kép
  Vidékfejlesztés: gyorsítani kell az információáramlást

  Keszthely - Újjáalakult a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnöksége. A vidékfejlesztésben szerepet vállaló, a Miniszterelnökséghez tartozó szervezet elnöke a keszthelyi származású Sáringer-Kenyeres Tamás.

 • cikk kép
  Különleges a zalai gímszarvas - Vadászünnep Keszthelyen

  Keszthely - Európa egyik legértékesebb és legfőbb vada a gímszarvas, melynek zalai példányai különlegesek - ez is kiderült a vadászünnepen.

 • cikk kép
  Az éltető víz használata

  Egyéni, ágazati és gazdasági érdekek is befolyásolják a vízgazdálkodást. A szerdai konferencián elhangzott: az aszálykár átlagosan 400 milliárd forintra, a belvízkár 10-20 milliárdra, az árvízkár 5-10 milliárd forintra tehető, a helyi vízkárok nem érik el az 1 milliárd forintot.

 • cikk kép
  Lesz új albérletadó?

  A kormány egyáltalán nem tervezi új albérletadó bevezetését, hiszen a 2017-es költségvetés az adócsökkentés költségvetése, így szó sincs bármiféle új adónem bevezetéséről - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-nek csütörtökön eljuttatott közleményében.

 • cikk kép
  Zalai foglalkoztatási paktum jön létre

  Zalaegerszeg - Elindult a Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum program, amely a megyében a munkaerőpiaci helyzet javítását, a gazdaság élénkülését célozza. A nyitókonferenciát szerdán tartották a megyeházán.

 • cikk kép
  A vasárnapi munkavégzés szabályozásában még távol állnak az álláspontok a VKF-ben

  A kiskereskedelemben a vasárnapi munkavégzés szabályozásának kérdésében még távol áll egymástól a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórum (VKF) munkaadói és munkavállalói oldalának álláspontja - mondta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára a keddi VKF-tárgyalást követően az MTI-nek.

 • cikk kép
  Bűzlő halak, higiéniai hiányosságok - Balaton-parti vendéglátókat ellenőrzött a Nébih

  4 nap, 23 település, 72 halárusító, valamint több mint 200 kg lefoglalt hal és haltermék a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állami Halőri Szolgálat (ÁHSZ) Balaton-parti akciójának fő mutatói. Az ellenőrzéssorozaton az üzletek mintegy ötödénél, 14 egységben tapasztaltak problémát a szakembereknek.

 • cikk kép
  Megéri málnát termelni?

  Megkongatták a vészharangot a málnatermelők. A jövőben lehet, hogy csak kisebb területeken termelik a gyümölcsöt.

 • cikk kép
  Magas cukorfokot várnak

  Lendva, Csörnyeföld - Van ok ünnepre, hiszen a minőséget és a mennyiséget tekintve is jónak ígérkezik a termés. Talán nem elhamarkodott azt mondani, hogy nagyszerű szüretre számíthatunk.

 • cikk kép
  Már dereng a fény...

  Bár az építőipar termelése még mindig csökken, de mind az alkalmazotti létszám, mind a szerződésállomány tekintetében pozitív irányba fordult az ágazat.

Magazinok