• cikk kép
  Termékek és értékek

  Rezi – A helyi termékek, értékek szélesíthetik a vendéglátóhelyek kínálatát és erősíthetik a falusi turizmust. Ehhez azonban összefogás és a jogszabályok alapos ismerete is szükséges – derült ki egy előadáson kedden este.

 • cikk kép
  Ezt bukták most a quaestorosok: lehet, hogy nem kapnak kártalanítást

  Kedden reggel derült ki, hogy az Alkotmánybíróság helyt adott a Quaestor-törvény ellen benyújtott kifogásoknak és a törvény lényeges pontjait megsemmisítette. Emiatt egyelőre biztos, hogy nem kapnak kártalanítást a Quaestor-alapból a pórul járt ügyfelek, kérdéses, hogy számíthatnak-e egyáltalán a kártalanításra.

 • cikk kép
  Megváltozott a lakcímed? Ennyibe kerül, ha mindent el akarsz intézni

  Mennyibe kerül valójában egy ügyintézés? Lehet forintosítani, hogy mennyibe kerül nekem az, hogy megváltozott a lakcímem, vagy hogy a lánykori nevem mellé felvettem férjem családnevét? És mennyi idő mindez?

 • cikk kép
  Csak az új dohányellátó cégtől vehetnek a boltok

  Zalaegerszeg - Bejáráson mutatták be hétfőn a megyeszékhely polgármesterének és a sajtónak az új, országos dohányelosztás zalai logisztikai központját a ságodi városrészben. A létesítményben 45 új munkahely létesült.

 • cikk kép
  A pihenőidő okoz problémát a munkáltatóknak

  A szabadságolási szabályok betartását helyezik fő fókuszba az idei ősszel az országos munkaügyi célvizsgálatok, amelyek jelenleg is zajlanak. Az eddigi tapasztalatok szerint a munkaidő-pihenőidő előírásai okozzák a fő buktatót - derül ki a BDO Magyarország felméréséből.

 • cikk kép
  Magyarok a párizsi terrorban: ez megvédte volna őket?

  A pénteki párizsi terrortámadásnak eddigi információk szerint nem volt magyar áldozata, de a beszámolók szerint nem sokon múlott, hogy néhány honfitársunk is a gépfegyverek tüzébe kerüljön. A tragédiát érdemes megvizsgálni biztosítási szempontból is: vajon segít-e az utasbiztosítás ilyen esetekben? Drágulhatnak a terrorizmus miatt a biztosítások?

 • cikk kép
  Csökken az üzemanyagok ára szerdán

  Csökkenti bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

 • cikk kép
  Történelmi lehetőség a Balatonnál

  Balatonfüred – A kormány által elfogadott Balaton fejlesztési terv versenyképesebbé teszi a Balatont és környékét, növeli a turisztikai vonzerőt, több belföldi és külföldi turistát eredményez, emeli az itt élők életszínvonalát.

 • cikk kép
  KKV-csúcstalálkozó, kemény kérdésekkel

  Nagykanizsa – Vajon miért nincs az Európai Uniónak bérpolitikája? Többek közt ez a kérdés is felmerült a KKVHÁZ és az Inkubátorház és Innovációs Központ által közösen szervezett Gazdasági Csúcstalálkozón Nagykanizsán.

 • cikk kép
  A minőségi szakmunkásokat meg is fizetik majd?

  Nagykanizsa - Lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy minőségi szakmunkásokat bocsássunk ki a duális képzés keretében.

 • cikk kép
  Kicsit több pénzünk van vásárolni

  A GfK adatai szerint az idei évben Európa lakosságának mintegy 4 százalékkal nagyobb összeg állt rendelkezésére, mint egy évvel ezelőtt.

 • cikk kép
  Dízelbotrány - NGM: korai az adókiesést illetően becslésekbe bocsátkozni

  Nincsenek olyan adatok, amelyek bizonyítanák, hogy Magyarországnak konkrét bevételkiesést okozott a Volkswagen-konszern körül kialakult botrány, és a Magyarországon forgalomba helyezett gépjárművekkel kapcsolatban korai az adókiesést illetően becslésekbe bocsátkozni - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel a Párbeszéd Magyarországért (PM) hétfői közlésére reagálva.

Magazinok