• cikk kép
  Milliárdos viharkárok

  Zalaegerszeg - Az augusztus 17-i vihar okozta károk miatt a négynapos ünnepet követő reggelig, augusztus 24-éig az összesített adatok szerint a lakóingatlanokat érintő károk száma eléri a 13 ezret - tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

 • cikk kép
  Bankolás fair szabályokkal

  Budapest - Az elszámolási törvény és a fair bankról szóló törvénnyel kapcsolatban kérdeztük Dr. Kispál Editet, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivőjét.

 • cikk kép
  Újabb komoly kritikát kapott hazánk

  A Transparency International (TI) hétfőn közzétett tanulmánya szerint lesújtó korrupció elleni küzdelem eredménye a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országaiban, Magyarország továbbra is a külföldi vesztegetés elleni egyezményét korlátozottan végrehajtó országok csoportjába tartozik, és már harmadik éve nem javít a helyezésén.

 • cikk kép
  Erre a napra vártak az autóhitelesek

  Hétfőn megtörténik a devizában felvett autóhitelek fixálása, hiszen a bankok a nemzeti banktól a tenderen elkérik azt a devizamennyiséget, amit az átváltáshoz használnak, és a 287,2 forintos árfolyamon megtörténik a hitelösszegek rögzítése. Az ügyfelek tehát nem éreznek már semmit abból, hogy hétfő reggel például a svájci frank 292 forint fölött forgott a devizapiacon - hangsúlyozta Nagy Márton, a jegybank ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

 • cikk kép
  Több százmilliós károk a viharok miatt a biztosítóknál

  Az augusztus 15-e utáni viharok miatt ezres nagyságrendben érkeztek kárbejelentések a nagyobb biztosítókhoz, a becsült kárérték több százmillió forint - közölték az MTI által megkérdezett biztosítók, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) összesített adatai szerint a kárbejelentések száma 13 ezer.

 • cikk kép
  Csökken az üzemanyagok ára

  Csökkenti bruttó 7 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

 • cikk kép
  Nagy Márton: hétfőn rögzítik a bankok az autóhitelek devizaárfolyamát

  Hétfőn megtörténik a devizában felvett autóhitelek fixálása, hiszen a bankok a nemzeti banktól a tenderen elkérik azt a devizamennyiséget, amit az átváltáshoz használnak, és a 287,2 forintos árfolyamon megtörténik a hitelösszegek rögzítése.

 • cikk kép
  Korai kukorica-aratás lesz

  Zalaegerszeg – A hetekig tartó szárazság és hőség után jól jött a mezőgazdaságban az elmúlt napokban leesett eső. A szakemberek szerint javíthat még az idei kukorica termésen.

 • cikk kép
  A félévben 3,5 százalékkal nőtt az átlagkereset

  2015. január–júniusban 3,5 százalékkal nőttek az átlagkeresetek az előző év azonos időszakához viszonyítva – tájékoztatott a Központi Statisztikai Hivatal.

 • cikk kép
  Csillagvizsgáló felfelé néz - Magyarországon egy év alatt 36 százalékkal esett a tej felvásárlási ára

  Zalalövő – Az izgatott Tiberius kutyával együtt feszülten figyeljük az esti fejést. Egy éve jártunk itt. Akkor a hazai szarvasmarha állomány statisztikai bővülése kapcsán. Most a tej felvásárlási árának drasztikus csökkenése miatt.

 • cikk kép
  Tíz takarékból egy lett

  Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa engedélyezte, hogy kilenc takarékszövetkezet beolvadjon augusztus 31-én a Szentgál és Vidéke Takarékszövetkezetbe - adta hírül a jegybank.

 • cikk kép
  Varga bejelentette: forintosítják az autóhiteleket is!

  Az deviza alapú autóhitelekkel és személyi kölcsönökkel kapcsolatban tett bejelentést szerdai sajtótájékoztatóján Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Magazinok