• cikk kép
  Durván nőtt a tévés reklámköltés

  A vállalatok tavaly kedvezmények nélkül 303 milliárd forintot, az előző évinél 20 százalékkal többet költöttek napi fogyasztási cikkek hazai tévéreklámjaira a Nielsen Közönségmérés Kft. felmérése szerint.

 • cikk kép
  Az szja-t fizetők fele szokta felajánlani adójának egy százalékát

  Budapest - A személyi jövedelemadót (szja) fizető mintegy négy és félmillió állampolgárnak nagyjából csak a fele ajánlja fel évek óta adójának egy százalékát, pedig ez a pénz leggyakrabban gyermekek gyógyítását és állatmenhelyek működését szolgálja - hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

 • cikk kép
  Kezdődik a buda-cashesek kártalanítása

  A Buda-Cash Brókerház Zrt. és a Hungária Értékpapír Zrt. közel négyezer ügyfele napokon belül hozzájuthat a Befektető-védelmi Alap (Beva) által fizetett kártalanításhoz, miután a szervezet átutalta részükre a kártalanítás összegét a kifizetést teljesítő takarékszövetkezeti fiókokba – tájékoztatta a Beva pénteken az MTI-t.

 • cikk kép
  Megtartotta idei első ülését a megyei közgyűlés

  Zalaegerszeg – Idei első ülésén elfogadta a közgyűlés a Zala Megyei Önkormányzat 2016-os költségvetését 492 millió 966 ezer forintos bevételi és kiadási főösszeggel.

 • cikk kép
  Osztunk, szorzunk: sok vagy kevés a közös költség?

  Társasházakban általában a tervezett kiadások (tervszámok) alapján fizetnek a tulajdonosok a tényleges költségek helyett, ami jelentős eltéréshez vezethet. Az év végi elszámolásnak azonban már a valós kiadáshoz, a „tényszámokhoz” kell igazodnia.

 • cikk kép
  Nagyobb szigor jön az autógyártókra

  Az Európai Bizottság javaslatot nyújtott be, melynek révén biztosítaná, hogy a gépjárműgyártók pontosan betartsák az uniós biztonsági, környezetvédelmi és gyártási követelményeket.

 • cikk kép
  Szja: fontos határidő közeleg

  Már csak hat napig lehet választani az eddigi legegyszerűbb bevallási módot, hogy az adóhatóságot készítse el az adózó helyett az szja-bevallást; a NAV számítása szerint, idén a több mint 4 millió bevallás harmadát készíthetné el.

 • cikk kép
  Nem sok jóra számíthatnak a dolgozók idén: kevés a cafetéria

  Nem jó hír a dolgozóknak, hogy tízből csupán négy kkv tervezi béren kívüli juttatással támogatni munkavállalóit. A legnépszerűbb juttatási forma továbbra is az étkezési hozzájárulás, amelyet holtversenyben a munkába járás költségtérítése és a SZÉP Kártya követ.

 • cikk kép

  Nem történt felfagyás, de kevés volt az eddigi hó

  Szépek a vetések, de még csapadék kellene

  Kifejezetten jó állapotban vannak az őszi vetések, kedvezően hatott a növényi kultúrákra az utóbbi időszak csapadékos időjárása.

 • cikk kép
  Tavaszra végezni kell a metszéssel

  Nagykutas, Pókaszepetk - A kiskertekben még csönd van, majd enyhébb napokon kezdenek metszegetni a hobbikertészek.

 • cikk kép
  Ennél olcsóbb már nem lesz a benzin

  Bár jelentősen lefelé módosította a kőolaj idei árára adott előrejelzését a Világbank, azonban elemzői úgy vélik, hamarosan véget érhet az áresés és megpattanhat a kurzus.

 • cikk kép
  Nem nyúltak az alapkamathoz

  A monetáris tanács a piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott a jegybanki alapkamat 1,35 százalékos szintjén keddi ülésén, közölte a Magyar Nemzeti Bank a kamatdöntő ülés után.

Magazinok