Gazdaság

2013.03.06. 13:45

Átvették bizonyítványukat a kezdő szakácsok

Zalaegerszeg - A munkaügyi központ által támogatott munkaerő-piaci képzést követően 14 kezdő szakács vette át szerdán szakmunkás bizonyítványát az Első Magyar-Dán Termelő Iskola Alapítványnál.

Hajdu Péter

A csácsi városrészben működő felnőttképző intézményben Molnár Máté programigazgató ünnepélyesen átadta annak a 14 személynek a bizonyítványt, akik a szezon közeledtével remélhetőleg sikeresen el tudnak majd helyezkedni a vendéglátásban. Többségük korábban munkanélküli volt.

A tíz hónapos OKJ-s tanfolyam sikerét jelzi, hogy négy jeles, nyolc jó, és két közepes minősítésű bizonyítványt adhatott át az igazgató, aki az ünnepség során megjegyezte, az utóbbi időben megnőtt az érettségizettek érdeklődése a fizikai munkaképesítést nyújtó szakmák iránt.

A termelő iskola tavaly pályázott a munkaügyi központnál a programokra, és négy tanfolyam lebonyolítására nyert megbízást. Szakács, burkoló, bolti eladó valamint lakatos képzésre, utóbbi idén nyáron zárul. Az alapítvány további pályázatokat nyújtott be a központhoz, így ebben az évben várhatóan még további, az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakmákra történő képzések indulhatnak. Az első félévben pincér, szakács, a második félévben pedig élelmiszer- és vegyiáru eladó, pénztáros ismereteket szerezhetnek az érdeklődők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!