Gazdaság

2014.05.01. 17:30

Megnyílt a Tavaszi Vásár

Zalaegerszeg - A Pálinka és Mangalica Majális programjaként, a sportcsarnok előtt felállított rendezvénysátorban több éves szünet után ismét megnyílt az egerszegi Tavaszi Vásár.

Hajdu Péter

Igaz, jóval szerényebb méretekben, mint az évekkel ezelőtti, nagy hagyományú kereskedelmi, élelmiszeripari, építőipari rendezvény. De az újrakezdés mégis biztató, hiszen aki vásárt rendez, az bízik a gazdasági élet élénkülésben.

- A Zalaegerszegi Gasztrokulturális Egyesület fesztiváljában korábban csak kivitelezőként vettünk részt az eszközeinkkel, és most az egyesülettel közös szervezésben nyitottuk meg ismét a Tavaszi Vásárt - mondta érdeklődésünkre Schwáger Konrád, a Vásár Kft. vezetője. - Hogy mi hozta létre? A kiállítói igények. Az elmúlt időszakban többen is felvetették nekem, hogy Zalaegerszegen nincs olyan rendezvény, ahol a saját termékeiket, szolgáltatásaikat megmutathatnák. Úgy gondoltuk, hogy most ezt a fesztiválhoz kapcsoltan meg kellene újra rendezni. Maga a kiállításunk egyébként nem támogatott, a Zalaegerszegi Vásár Kft. rendezte és építette. A fesztivál kulturális és szórakoztató kínálatán belül egy érdekes színfolt.

A vásáron több kistermelő is megjelent élelmiszer készítményeivel, képünkön a becsvölgyei Vincze Lajosné aszalt szilvát kínál (Fotó: Katona Tibor)

- Van-e, lesz-e lehetőség a folytatásra? - kérdeztük Schwáger Konrádtól, aki így válaszolt:

- Egyelőre ekkorában tervezzük, ha sikeresnek bizonyul ez a kiállítási forma, akkor folytatjuk. A jövő persze alakulhat úgy is, hogy adott esetben önállóan tesszük majd meg a következő lépéseket. Ehhez azonban az szükséges, hogy a gazdasági életre befolyással bírók, például az önkormányzat is úgy akarja, illetve pályázati források is rendelkezésünkre álljanak - válaszolta a Tavaszi Vásár rendezője.

Az első alkalomra 25-30 kiállító rendezkedett be a Tavaszi Vásár sátrában, a középső teret két autómárka foglalja el, körben pedig az agrárkamara égisze alatt kistermelők kínálják élelmiszer készítményeiket. Rajtuk kívül nyílászáró felújítók, díszfaiskola, kastélyszálló, biztosító, esküvői ruhakölcsönző kínálatával is találkoztunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!