Gazdaság

2017.04.20. 08:01

A kisvállalatok előnyei és hátrányai (x)

Mindenkinek vannak elképzelései a munkavállalást illetően.

Személyiségünk is nagyban meghatározza azt, hogy hol dolgoznánk a legszívesebben. A kisvállalatoknak vannak előnyei, és hátrányai. Mindezeket sorra vesszük. Általánosságban elmondható hogy az emberek extrovertáltak és introvertáltak. Az extrovertáltak csoportjába tartoznak azok, akik nem félnek a kihívásoktól, és nyitottak minden új dologra, azok megvalósítására.

Az introvertáltak leginkább csak megfigyelői a világ történéseinek, és kevésbé vesznek részt például programokon, összejöveteleken, csak akkor, ha nagyon muszáj. Az introvertáltak jobban kedvelik a családiasabb légkörű munkakörnyezetet, mint az extrovertáltak. A kisebb vállalatok előnyei közé tartozik az, hogy akinek van ötlete bizonyos tevékenységek innovációs kivitelezésére, mindezeket könnyebb megvalósítani, mint a multinacionális vállalatoknál.

A cégek szeretik az innovatív munkaerőt, hiszen a jó ötletek a vállalat sikerét szolgálhatják. További előnyök közé sorolható hogy az alkalmazottak személyesebb, közvetlenebb kapcsolatot alakíthatnak ki a cégvezetéssel, mivel jobb esetben mindenki ismeri egymást. Ez azért lehet jó, mert problémája sajnos bárkinek adódhat, és mindezeket olyan főnökséggel lehet megbeszélni, akik empatikusak a munkavállalóval. Mindebből az következik, hogy az egyéni dolgokat és igényeket könnyebben lehet közölni a vezetéssel.

A kisvállalatok legnagyobb előnye az, hogy szélesebb rálátást biztosíthat a munkavállaló számára egy vagy egyszerre több szakterületet illetően. Ez rendkívül hasznos lehet az alkalmazott számára, mert így könnyedén elkerülhető a monoton munkavégzés. Másrészt pedig a cégnél dolgozó kibontakoztathatja tehetségét akár más szakterületen is. A mai világban egyébként is jó fényt vet az emberre, ha több lábon áll, és a cégek is szeretik a mobilis munkaerőt.

Azonban mint mindennek, a kisvállalatoknak is vannak hátulütői. A karrier nagyon fontos az ember életében, és egy bizonyos idő után arra vágyik, hogy fentebb kerüljön a ranglétrán. Nos, a kisebb cégeknél kevesebb lehetőség adódik az előléptetésre, mint a multiknál. Az önképzés, és a továbbképzés modern világunkban célszerű, hiszen a világ, és vele a trendek gyorsan változnak.

A kisvállalatoknak kevesebb pénz juthat továbbképzésre, így ezáltal nehezebb megvalósítani azt, hogy a munkavállaló naprakész legyen. Végül felüti a fejét a nem bejelentett munkaviszony, illetve az hogy a munkáltató zsebbe fizeti ki a bért a munkavállalónak. Mindezeket a tényezőket érdemes mérlegelni, amikor álláskeresésre kerül a sor.

A munkát keresők legfőbb problémája ott kezdődik, hogy nem tudják, hol kezdjenek neki az álláskeresésnek. A szegedi munkák oldalon bárki megtalálhatja a számára ideális állást. A fizikai munkák között megtalálható akár a kézi csomagoló pozíció is. Az állás betöltéséhez általában elég a 8 általános iskolai végzettség, de vannak olyan cégek, amelyek kérik az érettségi bizonyítványt. További elvárások közé tartozhat a pontosság, a precizitás, a megbízhatóság, és a jó kézügyesség is.

A munka az urak, de akár a hölgyek számára is ideális lehet. A főbb feladatok közé tartozhat különböző csomagok összeállítása, egyéb raktározási és adminisztrációs feladatok ellátása. A cégek kereshetnek munkaerőt teljes, de akár részmunkaidős állásba is. A teljes munkaidő 8 vagy 12 óra, a részmunkaidő pedig 4-6 óra munkavégzést jelent. Más fizikai álláslehetőségek is megtekinthetőek a honlapon, vagy a weboldal közösségi oldalain is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!