Gazdaság

2015.10.16. 17:19

Átadták Zala megye legnagyobb kormányablakát

Nagykanizsa – Az országban elsőként Zala megyében valamennyi járásban működnek a kormányablakok. Ezt Rigó Csaba, megyei kormánymegbízott jelentette be pénteken, amikor a megyében utolsóként sor került a nagykanizsai járási kormányablak avatására.

Pásztor András

Az Eötvös téri, úgynevezett kék ház földszintjén kialakított ügyféltérben 21 ügyfélpult várja az állampolgárokat, hogy hivatalos ügyeiket gyorsan, kényelmesen és hatékonyan intézhessék.

A pénteki ünnepségen elsőként dr. Józsa Zsanett, a járási hivatal vezetője mondott köszöntőt, aki egy mondatban összefoglalta a kormányablakok szerepét. E szerint a közigazgatás a közönségért van.

- A kormány komoly feladatot vállalt magára, amikor 2010-ben elkezdte a közigazgatás átalakítását, ám mostanra beérett a munka gyümölcse, az állampolgárok a korábbinál egyszerűbben és kényelmesen intézhetik hivatalos ügyeiket - említette Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

Az új kanizsai kormányablakot dr. Józsa Zsanett, a járási hivatal vezetője, Cseresnyés Péter államtitkár, Rigó Csaba kormánymegbízott és Tóth Nándor alpolgármester avatta fel
Fotó: Szakony Attila

Tóth Nándor, Kanizsa alpolgármestere az önkormányzat nevében mondott köszönetet a beruházásért, s megemlítette, hogy az épület környezetének szebbé tételéhez a város is hozzájárult, hiszen a most zajló belvárosi rekonstrukció keretében megújult a hivatal előtti tér, illetve a közeli Eötvös téren is fejlesztések valósulnak meg.

- Büszkén jelenthetem be, hogy az országban elsőként Zala megyében készült el és működik valamennyi járás új kormányablaka - mondta Rigó Csaba kormánymegbízott, aki hozzátette: bár a kanizsai létesítményt avatják utolsóként a megyében, ám mind közül ez a legnagyobb. Az új kormányablak kialakítása mellett komoly energetikai modernizáción is átesett az épület. Az energiaracionalizálást és így a megtakarítást a megyei kormányhivatal több épületénél folytatjuk.

Mint elhangzott: a járási kormányablakokban jelenleg több mint 400 ügytípus esetében tudnak segíteni, ám később az a cél, hogy mindent egy helyen lehessen intézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!