Véleményezni lehet a közös uniós agrárpolitikát

2017. március 20., 20:00 forrás: Fejér Megyei Hírlap
komment
Budapest - Május 2-áig lehet véleményezni az uniós Közös Agrárpolitikát (KAP), s fontos, hogy minél több hazai gazdálkodó megtegye ezt, mivel döntésének meghozatalakor Brüsszel nagyban fog támaszkodni ezen visszajelzésekre is.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Minderről Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke nyilatkozott a Világgazdaságnak. Amint emlékeztetett, a kérdőív magyar nyelven is elérhető, többek között a köztestület honlapjára elhelyezett linken keresztül. Mint mondta, abban szinte biztosak lehetünk, hogy 2020 után is lesz közösségi agrárpolitika, azonban jelentősen átalakulhat. Főleg a közvetlen támogatásoknál kaphat minden eddiginél nagyobb szerepet a fenntarthatóság. Akár még azt is el lehet képzelni - tette hozzá -, hogy a teljes területalapú támogatást zöldítési feltételekhez, vagy újabb növényvédőszer- és műtrágyahasználattal kapcsolatos feltételekhez kötik.

A kamara elkötelezett a KAP fenntartása mellett, hiszen Magyarország ennek jelentős haszonélvezője, de a közösségi agrárpolitikát a jelenlegi bonyolult rendszer egyértelműsítésével és letisztításával képzeli el - szögezte le. A rendszerben természetesen helyet kapna a napjainkban egyre hangsúlyosabb környezetvédelem, de szintén a jelenleginél egyszerűbb, gyakorlatban megvalósítható formában.

A NAK kiemelt célja, hogy mindehhez megfelelő és minden tagországban közel azonos mértékű hektáronkénti uniós támogatás társuljon. E célok eléréséhez is kiemelkedően fontos, hogy minél több magyar gazdálkodó tegye egyértelművé álláspontját a KAP-pal kapcsolatban - fejtette ki a köztestület elnöke.

A kérdőívet itt találhatják.

2017. március 20., 20:00 forrás: Fejér Megyei Hírlap

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...