Gazdaság

2015.08.13. 17:26

A magyarok a vidéki turizmust preferálják

Bár túlnyomórészt még mindig Németországból érkeznek turisták Magyarországra, számuk csökken, miközben ennél nagyobb mértékben nő a más országokból ide látogatók száma.

Ezt mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára. Kifejtette: Angliából és Franciaországból több mint 20 százalékkal többen érkeztek júniusban, mint tavaly, és 10-20 százalékkal növekedett az olasz, az amerikai és a lengyel turisták száma is, mi több, Lengyelország júniusban a második legtöbb turistát küldte.

Elmondta, a külföldi turisták főként Budapestet, néhány vidéki nagyvárost, és gyógyfürdőket keresnek fel, míg a magyarok a vidéki turizmust preferálják. A belföldi turizmus növekedését támogatta a magyar emberek reálkeresetének emelkedése és a Szép-kártyával igényelhető adókedvezmény, amelyet júniusban 5,4 százalékkal többet használták, 1,5 milliárd forint összértékben részletezte az államtitkár. Hozzátette: úgy tűnik, idén is kiemelkedő évet zár a turizmus, köszönhetően az eredményes turisztikai fejlesztéseknek , valamint a vállalkozók erőfeszítésének, hogy egyre jobb minőségű szolgáltatást nyújtsanak.

A keresletnövekedés eredményeként a vállalkozók árat emelhetnek, így az itt töltött vendégéjszakák és az idelátogatók számát meghaladó mértékben (12 százalékkal) nőttek a szállásdíj-bevételek - fejtette ki Glattfelder Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!