Gazdaság

2015.08.25. 14:50

A NAV tenni akar a kisvállalatokért

Dr. Varga Árpád a NAV társadalmi kapcsolatokért felelős elnökhelyettese (megbízott elnök) üzent a KKV szektornak.

A PLT is részt vesz abban az országos versenyben, amit a KKVHÁZ hirdetett meg és aminek az elnökségében Dr. Varga úr is részt vesz.

A KKVHÁZ.hu-nak adott interjújában a NAV részéről egy alapvető szemléletváltás látszik körvonalazódni. Az adóhatóság tevékenyen részt vesz olyan rendezvényeken, amelyek a kisvállalatok információhoz jutását, tudásbővítését teszik lehetővé.  A NAV megyei vezetői rendre megjelennek a régiójuk gazdasági csúcstalálkozóin. Debrecenben egyenesen vastapsot kapott a NAV három fős delegációja, a legutóbbi veszprémi Gazdasági Csúcstalálkozón Dégi Zoltán  a Veszprém Megyei Adóigazgatóság igazgatója is részt vett és nagyon jó visszajelzéseket kapott a segítőkészsége és a szakmai tudása miatt.

-„A költségvetési bevételek több mint 90 %-át biztosító hivatalként kötelességünk, hogy elősegítsük a társadalom adótudatosságának növelését. Ennek részeként fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok minél korábban felismerjék felelősségüket a pénz és fogyasztás világában, ezért csatlakoztunk támogatóként és szakmai partnerként is a középiskolás diákok gazdasági és pénzügyi műveltségének gyarapítását célzó PénzSztár versenyhez; illetve támogatjuk elkötelezetten a KKVHÁZ Megyék Versenye programját, amely évről évre a helyi értékekhez való kötődést hangsúlyozva, közösségteremtő módon irányítja rá a figyelmet a vállalkozói kedv fontosságára”-  mondta Dr. Varga Árpád a NAV megbízott elnöke.

A szervezet természetesen katonás fegyelmet mutat és eddig kevésbé láttuk a segítő szándékot. Most változni látszik a helyzet. A katonás fegyelem marad, de ugyanakkor a NAV felső és közép vezetői kilépnek a vállalkozók körébe. Konkrét ügyekkel természetesen nem foglalkoznak, de minden példájuk, minden tanácsuk jelentős segítség a vállalkozóknak.

A KKVHÁZ legközelebb Szombathelyen rendez Gazdasági Csúcstalálkozót.

Szombathely szeptember 17-én 13 – 16 között a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ (Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.) „B” épület, Tanács terem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!