Gazdaság

2011.05.11. 15:56

A tartósan munkanélkülieknek segítenek

A leghátrányosabb helyzetűeknek, bérpótló juttatásban részesülőknek nyújtanak segítséget elhelyezkedésükhöz egy uniós projekt keretében a Vas Megyei Kormányhivatal munkaügyi kirendeltségei.

Horváth-Balogh Attila

A projekt kapcsán időközi értékelő konferenciára került sor szerdán a nagykanizsai Hevesi Sándor Művelődési Központban, ahol házigazdaként Pölöskei János, a nagykanizsai kirendeltség és szolgáltató központ vezetője köszöntötte a megjelenteket. Cseh Anasztázia projektvezető a TÁMOP kiemelt projektjeként megvalósuló Út a munkába című programot, annak eredményeit ismertette. Elmondta: a tavaly novemberben kezdődött és októberig tartó projekt keretében bérpótló juttatásban részesülőknek, összesen több mint 600 főnek nyújtanak különböző szolgáltatásokat a nyugat-dunántúli régióban. Például képzésbe vonják be őket (ennek révén száz főnek már sikerült is elhelyezkednie), egyéni munka-, illetve álláskeresési tanácsadásban részesülnek, s motivációs tréningeken erősítik énképüket.

Czmerk József, a nagykanizsai kirendeltség vezetője a térségben bérpótló juttatásban részesülő tartós munkanélküliekről tájékoztatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!