Gazdaság

2016.12.01. 12:12

A turizmusban rejlő lehetőség

Nagykanizsa – A turizmusban érdekelt kis- és középvállalkozások versenyképességét hivatott erősíteni az a nemzetközi program, amelynek a város önkormányzata a vezető partnere.

Pásztor András

A program legfontosabb célja a tapasztalatszerzés, illetve az úgynevezett jó gyakorlatok bemutatása, esetleges átvétele a helyi viszonyokhoz igazítva. A nemzetközi projektben Kanizsa mellett, több európai város, tartomány önkormányzata, gazdasági társaságok és a Newcastle Egyetem is részt vesz.

Tegnap éppen a fenti egyetem munkatársa, dr. Rhona Pringle látogatott a dél-zalai városba, hogy a projekt szakértőjeként tájékozódjon.

Dr. Rhona Pringle (balról) szakértő Dénes Sándor polgármesterrel is megbeszélést folytatott tegnap a hivatalban
Fotó: Szakony Attila

– Nem az a dolgom, hogy megmondjam, mit tegyenek a projekt résztvevő, csupán javaslatokat teszek – bocsátotta előre a szakértő, aki hozzátette: becsülendő, hogy a kanizsai önkormányzat mennyi munkát fektetett eddig is a projektbe. – Jártam az Inkubátorházban, ahol mikovállalkozások indításában nyújt segítséget az önkormányzat, ellátogatok az egyetemre, majd Murakeresztúron a vendégházat és a plébánia komplexumot is megtekintem, utóbbi ugyanis remek példája a helyi turisztikai értékteremtésnek – említette dr. Rhona Pringle.

– Mivel Kanizsa hosszú távú fejlesztési programja számol a helyi turizmusra építő gazdaság- és vállalkozásfejlesztéssel, célszerű mindazokat a közvetlen uniós forrásokat is kihasználni, amelyek ezen területhez nemzetközi tapasztalatok megismerését segítik – mondta tegnap Dénes Sándor polgármester, aki szintén találkozott a projekt angol szakértőjével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!