Gazdaság

2017.03.05. 16:45

Afrikai küldöttség a megújuló energia alkalmazásával ismerkedett

Nagypáli – Üzletemberekből álló marokkói gazdasági delegáció járt szombaton a zalai településen.

Hajdu Péter

Nagypáliban nem újdonság a külföldi delegációk megjelenése, a zalai település a megújuló energia hasznosítása révén számos kapcsolatra tett már szert. Az afrikai küldöttség kormányzati meghívásra tartózkodik Magyarországon. Dr. Steier József, a Marokkói-Magyar Üzleti Tanács elnöki megbízottja, a marokkói Magyar Kulturális és Kereskedelmi Központ vezetője kalauzolásával látogatnak a napokban több településre, ismerkedve a gazdasági kapcsolatépítés lehetőségeivel. Nagypáliban Köcse Tibor polgármester vezetésével fogadták a delegációt a turisztikai központban, és filmvetítésen, majd idegenvezetésen mutatták meg a vendégeknek a látnivalókat. A küldöttségben volt többek közt a dakhlai agrárkamara vezetője és egy mezőgazdasági, zöldségkereskedő nagyvállalkozó.

Az afrikai küldöttség az egyik napelemrendszer előtt. Középen Amar Ahmed Baba, a marokkói agrárkamara elnöke, a delegáció vezetője, mellette Köcse Tibor és dr. Steier József Fotó: Huber Imre

– Ez volt az első lépés ahhoz, hogy felvegyük a közvetlen kapcsolatot Dakhlával. Elmentünk az Alma 2000-be is, és elképzelhető, hogy a kapcsolat révén koktélparadicsom érkezzen hozzánk Dakhlából. Nagy érdeklődéssel ismerkedtek a megújuló energia terén már megvalósított projektjeinkkel. Most éppen egy kombinált hasznosítású kiserőmű fejlesztésében érdekelt a településünk, és az ilyen, 30 kilowatt körüli méretű kiserőművek őket is érdeklik – mondta Köcse Tibor.

A delegáció Mosonmagyaróvárra utazott tovább, ahol egy tejüzemet néznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!