Gazdaság

2017.04.19. 05:39

Álláskeresési praktikák napjainkban (x)

Nemrégiben az információs és kommunikációs technológia rengeteg változáson esett át.

A fejlődést az internet, az okos telefon, okos óra, valamint a tablet megjelenése jelentette. Életünkben fontosak lehetnek azok az események, amelyek által különböző élményekben lehet részünk, és boldog érzéssel tölthet el bennünket, ha ezeket megoszthatjuk a közösségi oldalakon barátainkkal, ismerőseinkkel.

Ma már a vállalatoknál külön pozíció van arra, hogy a különböző közösségi oldalakon megjelenjenek az adott céggel kapcsolatos termékek, vagy szolgáltatások. Az internet térnyerésével megváltoztak az álláskeresési szokások is. Régebben leginkább a hagyományos módszerekkel kerestek állást az emberek. Ezek közé tartoztak az újsághirdetések, vagy a személyes felkeresés. Napjainkban azonban a legtöbb dolog, beleértve az állásra való jelentkezést is, interneten történik.

Az önéletrajzot, valamint a motivációs levelet egy megadott e-mail címre kell elküldeni. Amennyiben nem vagyunk biztosak az önéletrajz, és a motivációs levél elkészítésében, a világhálón találhatunk ezekre mintákat. Ha nem csak az internetet szeretnénk segítségül hívni, bátran forduljunk ismerőseinkhez, barátainkhoz, vagy akár családtagjainkhoz is. Ameddig nem találunk állást, érdemes a területileg illetékes Munkaügyi Hivatalba beregisztrálni, mint aktív álláskereső.

A Munkaügyi Központtal mindenképpen megéri együttműködni, hiszen azonfelül, hogy segítenek bennünket az elhelyezkedésben, kínálhatnak számunkra foglalkozásokat is, amelyeken részt vehetünk, és mindezeket ők szervezik.

A programok, és foglalkozások közé tartozik a karrier tanácsadás, valamint az önéletrajzírás. Manapság rengeteg szakma közül lehet válogatni, ezért van szükség a karrier tanácsadásra, mert az emberek többsége könnyen elveszik a lehetőségek tengerében. Az Europass típusú önéletrajz sikere abban rejlik, hogy könnyen átlátható, és a vállalatok ezért preferálják olyannyira. Nagyon sokan nem veszik komolyan az önéletrajz írást, és szinte mondhatni, hogy csak összecsapják. Pedig egy kiváló önéletrajzzal, és ha szükséges, akkor motivációs levéllel akár már fél sikert is elkönyvelhetünk magunknak.

Amikor álláshirdetések között böngészünk, érdemes őket figyelmesen elolvasni, hiszen egy hirdetés akár sok információt is tartalmazhat egyszerre. Az interneten találhatóak álláslehetőségek honlapokon.

Nagyon egyszerű ezeken az oldalakon eligazodni, mert a szakmák külön kategóriákban találhatóak érdeklődési köreinek megfelelően. Fizikai, és szellemi munkák közül is lehet választani. Az állások között megtalálható értékesítő munka is, amelyhez nélkülözhetetlen az OKJ-s, vagy felsőfokú végzettség. A fizikai munkákhoz általában elegendő az általános iskolai végzettség is.

Egyes munkák főállásban és mellékállásban is végezhetők. Mikor milyen feltételekkel keresnek éppen alkalmazottat a vállalatok. A jelentkezők közül általában azokat választják ki, akik már rendelkeznek adott szakmai tapasztalattal, hiszen így a betanítás elhanyagolható, és azonnal munkába tud állni az illető.

A pontos, és precíz munkavégzés, valamint a munkakörnyezet rendben tartása és a több műszakos munkarend vállalása alapfeltétel, bármelyik ajánlatra is bukkanunk az álláskereső portálon. A vállalatok általában hosszabb távra szeretik magukat elkötelezni, így ez a munkavállaló számára is motivációt jelenthet a jó munkavégzéshez. További álláslehetőségek megtekinthetők a www.facebook.com/SzombathelyAllas oldalon. A közösségi oldalon a legfrissebb lehetőségekről garantáltan nem marad le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!