Gazdaság

2017.06.01. 18:50

Az ellenállókat dicsérte Soros

A migráció jót tesz Európának - jelentette ki George Soros Brüsszelben. Az amerikai milliárdos vehemens kirohanást intézett a magyar kormány ellen.

Mediaworks

Az Európai Uniót radikálisan újra kell szervezni - jelentette ki tegnap Brüsszelben egy gazdasági tanácskozáson George Soros. Az amerikai milliárdos úgy fogalmazott: "elsőként a menekültválságot kell a javunkra fordítani. Most azt látjuk, hogy a tagállamok a saját érdekeikben hoznak döntéseket, ami hátráltatja a közös európai megoldást. Nem szabad feladnunk azt a reményünket és meggyőződésünket, hogy a migráció jót tesz Európának" - fogalmazott Soros, aki arról is beszélt, hogy az unió tagállamai közül néhányan inkább a szuverenitásukat akarják megerősíteni, ahelyett, hogy lemondanának annak nagyobb részéről. Soros szerint a szuverenitásra törekvő országok negatív példái közül Magyarország az egyik legkiemelkedőbb.

Elmondta: "Orbán Viktor a magyar szuverenitás védelmezőjeként állítja be magát, engem pedig egy spekulánsnak, aki a pénzével ellenőrzése alá akarja vonni Magyarországot annak érdekében, hogy abból hasznot húzzon. Ez az ellentéte annak, aki vagyok" - szögezte le.

Ezt követően, "az Orbán Viktor kormányfő által létrehozott maffiaállam megtévesztéseivel és korrupciójával" szemben ellenálló magyarokat méltatta. Hozzátette: "minden elismerésem azoké, akik szembeszegülnek az Orbán-rezsimmel és az is bátorít engem, ahogy az európai intézmények erélyesen válaszoltak a Lengyelországból és Magyarországból érkező kihívásokra".

Visszautasította Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője George Soros kijelentését, mert az szerinte igazságtalan Magyarországgal szemben, és súlyosan elferdíti a valóságot. Nem a magyar állam, hanem "a Soros által pénzelt szervezetek" voltak azok, amelyek az elmúlt években nem tartották be Magyarországon a törvényeket, nem vállalták az átláthatóságot, a nyilvánosságot - fogalmazott Lázár János, aki szerint nem a magyar állam, hanem ezek a szervezetek működtek maffiaszerűen.

Nem adja el a CBS amerikai tévétársaság az Echo TV-nek egy régi interjú sugárzási jogát. A beszélgetés két évtizeddel ezelőtt készült Sorossal és az derül ki belőle, hogy miközben magyar zsidók százezreit haláltáborokba szállították, Soros hamis papírokkal, álkeresztapjával együtt razziákon vett részt, amelyek során zsidó vagyonokat foglaltak le. Nem volt nehéz ez önnek? - kérdezte a riporter. "Nem, egyáltalán nem.

Talán gyerekként az ember nem látja az összefüggést. De ez nem okozott semmi, de semmi problémát."- mondta az amerikai spekuláns. Az internetről letölthető tévéfelvételen Soros azt is megerősíti, hogy nincs bűntudata az ügyben. A helyzetet egy, a pénzpiacokról ismert hasonlattal írta körül: ha ő nem lett volna a túlélést jelentő szerencsés helyen, ott lett volna más.

Soros ugyanebben az interjúban azt is elmondja: nem vallásos és nem hisz istenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!