Gazdaság

2011.02.12. 07:58

Borház lett a Baán-pincéből (több fotóval)

Zalaszabaron pénteken adták át a 18. században épült, az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület és az Európai Unió támogatásával felújított Baán-pincét.

Szalabán Attila

A több mint 200 éves épület felújítására Szabadicsné Rádi Éva adott be pályázatot, s az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programtól 20,3 millió forint támogatást nyert. A korszerűsített, borháznak berendezett ingatlant tegnap V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár és Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a megyegyűlés elnöke avatta fel.


- Dicséretre méltó, hogy a Szabadics család megragadta a lehetőséget, és nem csak megőrzött egy műemléket, de más folyamatokat is generálva hozzájárul a magyar vidék megtartó erejéhez - hangsúlyozta V. Németh Zsolt.

Dr. Kalmár István, Zalaszabar polgármestere köszöntőjében jelezte: információi szerint az 1896-os világkiállításon aranyérmet nyert pogányvári-zalaszabari bor a Baán-pincéből származott. Ezt követően Ódor László, az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület elnöke méltatta a beruházást, majd a nemzetiszín szalag átvágásával V. Németh Zsolt átadta a felújított épületet.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!