Gazdaság

2015.11.16. 16:30

Csak az új dohányellátó cégtől vehetnek a boltok

Zalaegerszeg - Bejáráson mutatták be hétfőn a megyeszékhely polgármesterének és a sajtónak az új, országos dohányelosztás zalai logisztikai központját a ságodi városrészben. A létesítményben 45 új munkahely létesült.

Hajdu Péter

November 2-ától kezdte meg működését az Országos Dohányboltellátó Kft. kilenc telephelyen, Vecsésen, Zalaegerszegen, Szolnokon, Szegeden, Győrben, Miskolcon, Debrecenben, Pécsen és Székesfehérváron.

Fodor Sándor, a cég szóvivője a bejárás során elmondta, november 17-étől már csak az országos ellátó cégtől kaphatnak a dohányboltok árut. Ismertette a 2250 négyzetméteren, bérelt ingatlanban működő logisztikai központból történő dohányellátás módjait, s mint mondta több ezer megrendelés érkezett már be a kiskereskedelmi egységektől.

Balaicz Zoltán polgármesternek és a sajtó képviselőinek Halászné Domány Orsolya és Fodor Sándor mutatta meg a dohányelosztót
Fotó: Katona Tibor

Balaicz Zoltán polgármester közölte, ezzel a létesítménnyel újabb 45 főnek lett munkahelye a városban, majd további bővülésekről is szólt.

- Jövő év decemberig közel 2500 új munkahely jön létre a városban. Ezek közül több jelentős cég átadására már sor került, a továbbiakban a Flextronicsnál 1300 fős létszámbővítésre lehet számítani, és decemberben fogjuk avatni az Edelmann német nyomdaipari konszern új közép-kelet európai gyártó és fejlesztő bázisát, ami száz új munkahelyet jelent. Ahogy a nagy multinacionális cégeknek, úgy a kisebb vállalkozásoknak is minden támogatást megadunk a fejlesztésekhez, így ennek a logisztikai központnak megadtunk minden lehetséges segítséget. Bízunk abban, hogy a negyvenöt fős létszám még emelkedhet is.

A polgármester megemlítette, decemberben várhatóan mégegy örömteli eseményre is sor kerül a városban. Egy ipariruha feldolgozó egység fogja elkezedeni a munkát 58 dolgozóval.

Az országos dohányellátóból, mint a cég szóvivője kérdésekre válaszolva elmondta, a zalaegerszegi logisztikai központjukból összesen 590 dohányboltot, az országban működő egységeknek mintegy 10 százalékát látják el áruval. Az országban az árut összesen 192 gépjárművel terítik, amelyek közül a zalaegerszegi központból 12 autó jár naponta. Fodor Sándor hozzátette, a jelenlegi 45 munkatárson kívül a terveik szerint 15-20 fős létszámbővítésre lehet még számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!