Gazdaság

2017.01.20. 16:10

Digitális világban

Zalaegerszeg - Tavaly szeptembertől a budapesti és vidéki szakképzési centrumokban lehetőség nyílt arra, hogy ingyenes nyelvi, informatikai és vállalatvezetési képzésen vegyenek részt a kis-és középvállalkozások vezetői.

Zalai Hírlap

Zalában a megyeszékhelyen és Nagykanizsán indult el a képzés, angol és német nyelven, kétféle csoportban. A korábban megszerzett ismeretszinttől függően érettségivel és diplomával rendelkezők alkotnak egy-egy csoportot. Az életkori szórás is elég nagy, húszéves és hatvanesztendős diák egyaránt ott ül az iskolapadban, s egymást is segítik a tanulásban.

Angol és informatika óra kisvállalkozóknak a Báthoryban: jobbról a második Takács Olívia angoltanárnő, balról a második Theil Enikő, aki az informatikai kurzust tartja a csoportoknak Fotó: Katona Tibor

- Szépen haladnak felnőtt tanulóink, a lemorzsolódás csupán minimális, a nyelvekből pedig szinte mindenki vizsgára készül - mondta érdeklődésünkre Kónyáné Tömpe Lívia, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory Szakgimnáziumának igazgatója. - A nyelveken és a informatikán kívül vezetéselméletet és gazdasági ismereteket is tanulhatnak a résztvevők, akik heti háromszor alkalmanként négyórás kurzuson vesznek részt az országos szakképzési jegyzékben is megtalálható az összesen egy esztendeig tartó oktatási formában. Az új ingyenes lehetőség keretei közt elsajátítható ismeretanyag a naponta változó gazdasági és törvényi környezetre is fókuszál, de rendszerezi a korábban, esetleg autodidakta módon, a munka mellett és a vezetési tevékenység közben elsajátított ismeretanyagot.

A szakképzési centrum e hónapban keresztféléves képzést hirdet, természetesen ismét ingyenesen.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!