Gazdaság

2015.08.19. 12:58

Tíz takarékból egy lett

Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa engedélyezte, hogy kilenc takarékszövetkezet beolvadjon augusztus 31-én a Szentgál és Vidéke Takarékszövetkezetbe - adta hírül a jegybank.

Az augusztus 4-i dátumú határozat szerint a Szentgál és Vidéke, az Alsónémedi és Vidéke, a Balaton-felvidéki, az Ercsi és Vidéke Körzeti, az Érd és Vidéke, a Forrás, a Kápolnásnyék és Vidéke, a Kaposmenti, a Sárbogárd és Vidéke, valamint a Zirci Takarékszövetkezetek egyesülnek.

Az egyesülés után létrejövő hitelintézet neve B3 TAKARÉK Szövetkezet lesz.

A létrejött takarékszövetkezet engedélye szerint a pénzügyi szolgáltatások közül egyebek mellett folytathat betétgyűjtést és más visszafizetendő pénzeszköz nyilvánosságtól történő elfogadását, nyújthat hitelt és pénzkölcsönt, és pénzforgalmi szolgáltatást, végezhet pénzváltási tevékenységet.

A Napi.hu június közepén adott hírt a fúzióról. A Szentgál és Vidéke elnök-ügyvezetője Vida József, aki egyúttal a TakarékBank Zrt. igazgatóságának is tagja, valamint a Magyar Takarék Zrt. vezérigazgatója.

 

Takarék neve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!