Gazdaság

2016.10.18. 18:05

Eszközök és telephelyek fejlesztésére is lesz mód

Nagykanizsa - „Gazdaságfejlesztés a Mura térségében” címmel tartottak kedden vállalkozói fórumot a könyvtárban.

Pásztor András

A rövidesen kiírásra kerülő pályázati lehetőségekről szóló tájékoztatót a Széchenyi Programiroda, illetve az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület közösen szervezte. Ennek megfelelően a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében megjelenő, a kis- és középvállalkozásokat érintő pályázati lehetőségeket ismertette Radics Bálint, a programiroda munkatársa. Mint elmondta: eszközfejlesztésre 25-250 millió forintra lehet majd pályázni, a támogatási intenzitás e tekintetben 45 százalékos lesz. A vállalkozók telephely fejlesztésre is igényelhetnek támogatást 5-50 millió forint értékben, ám a támogatásként elnyert összeg a maximum a költségek 30 százaléka lehet.

Az érdeklődő vállalkozókat Radics Bálint (balról) és Kulcsár Norbert tájékoztatta a lehetőségekről (Fotó: Szakony Attila)

– A telephely fejlesztéséhez kedvezményes, 2 százalékos kölcsön is igényelhető, ez akár a teljes költségek 60 százalékát is elérheti – említette az előadó. – A harmadik pályázati lehetőség az épületek energetikai fejlesztését célozza, erre 3-50 millió forintos támogatás kérhető, s ugyanúgy igénybe vehető a kedvezményes hitel is, mint az előző konstrukcióban.

Kulcsár Norbert, az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület képviseletében a térségben működő mikrovállalkozások támogatásáról szólt. Mint elmondta: a várhatóan jövő év márciusában kiírásra kerülő pályázat keretében maximum 5 millió forintos támogatást lehet igényelni mezőgazdasági termelés, szolgáltatás indításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!