Gazdaság

2017.04.06. 15:47

Évente 3 milliót spórolnak - Hőszigetelést és napelemeket is kapott a járási földhivatal épülete

Nagykanizsa – Közel 76 millió forintból újították fel a járási földhivatal épületét, amelynek avatására tegnap került sor.

Pásztor András

Mint azt dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott elmondta: a múlt évben a megyei kormányhivatal mintegy egy milliárd forintot nyert tíz épület energetikai korszerűsítésére.

– A kanizsai földhivatal is ennek keretében újult meg, a 76 millió forintot az épület hőszigetelésére, a nyílászárók, a világítótestek és a kazán cseréjére, valamint a tetőn elhelyezett napelemekre fordították. A beruházás évente 3 millió forint költségmegtakarítást eredményez.

Nemzeti színű szalag a kézben. Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott (balról), dr. Kovács Zoltán államtitkár, Cseresnyés Péter államtitkár és dr. Józsa Zsanett, a Nagykanizsai Járási Hivatal vezetője ünnepélyes keretek közt avatta fel a földhivatal megújult épületét Fotó: Szakony Attila

A tegnapi avatáson részt vett dr. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár és Cseresnyés Péter, munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár is. Mint elmondták: országszerte összesen 248 hasonló épület felújítása kezdődött el több milliárd forint értékben.

– Az energiahatékonyságot növelő beruházások egyértelműen a környezettudatos magatartás felé mutatnak, ami azért is fontos, mert e tekintetben van még hová fejlődni – mondta dr. Kovács Zoltán.

– Örülök, hogy egy újabb hivatali épület újult meg Kanizsán, így az ide betérő ügyfelek a segítőkész munkatársak mellett, barátságos, tiszta környezettel is szembesülhetnek – fogalmazott Cseresnyés Péter.

Mint az tegnap elhangzott: rövidesen a Sugár utcai nyugdíjbiztosító épülete is hasonló felújításon esik majd át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!