Fókuszban az elektromos autók

2017. március 08., 06:00 szerző: Zalai Hírlap
komment
Budapest - Évről évre világszerte csúcsot dönt az elektromos autók eladása, elterjedésük Európában is folyamatosan növekszik.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

2014-ben Norvégiában még minden századik, mára minden negyedik új eladott autó elektromos. E járművek Magyarországon is egyre szélesebb körben elérhetők, ráadásul az autók üzemeltetése is egyre olcsóbbá válik. Ennek apropóján ősszel először tartanak a fővárosban elektromosautó-kiállítást.

A világban elektromosautó-forradalom zajlik. E járművek Magyarországon is egyre szélesebb körben elérhetők, ráadásul üzemeltetésük is egyre olcsóbbá válik Fotó: Mobility Next

- A világban elektromosautó-forradalom zajlik, és már látszik, hogy a megújuló energiával működő autóké a jövő. A nemzetközi autómárkák kivétel nélkül foglalkoznak a témával, az ilyen típusú autók gyártása és felhasználása már a haszongépjárműveknél is egyre meghatározóbb. Ráadásul a fejlődő országok kormányai is pártolják az elektromos autók elterjedését - mondta Bárány Péter, a kiállítás főszervezője.

Az október 6-8. között a SYMA Rendezvényközpontban megrendezendő program a közép-kelet-európai régió első nagy elektromos autó és plug-in hibridautó kiállítása, ahol alternatív hajtású közlekedési eszközöket is felsorakoztatnak. A kiállítás célja, hogy a hazai közönség is megismerje a villamosított autókban rejlő lehetőségeket, és a jövőben az elektromos autó is elérhető opcióként merüljön fel az autóvásárlók számára. Emellett elektromos kerékpárok, rollerek és más környezetbarát eszközök is láthatóak majd.

Zalai Hírlap

2017. március 08., 06:00 szerző: Zalai Hírlap

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...