Gazdaság

2015.07.07. 16:54

Fórum az új uniós pályázati időszakról

Nagykanizsa, Letenye - Kedden két dél-zalai városban folytatódott a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a megyei és az érintett helyi önkormányzatok szervezésében zajló Széchenyi 2020 GINOP című roadshow.

Mirkó Imre

Nagykanizsán a Vasemberházban került sor a rendezvényre, melynek legfontosabb célja a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program, és a benne rejlő pályázati lehetőségek ismertetése volt. A megjelenteket először dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte, s a vállalkozók és az önkormányzatok, gazdasági szervezetek együttműködésének fontosságára mutatott rá. Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő arról beszélt: Nagykanizsa fontos szerepet tölt be a mikrorégióban, ezért nagy figyelmet fordít a térség egészére, és ennek kell megnyilvánulnia a 2020-ig tartó uniós tervezési ciklus forrásainak lehívása, felhasználása során is.

Dénes Sándor polgármester a beruházási célok között az iparterület fejlesztését, a déli elkerülő út megépítését, a befektetők számára vonzó, élhető város kialakítását és a Mura-programot említette.

Ezt követően mások mellett Nagy András, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója ismertette a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatait.

 

Letenyén hasonló fórum zajlott kedden a városházán. Az eseményt dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg, jelezve, hogy már megnyíltak a pályázati lehetőségek, s új kiírások várhatók, majd Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő szólalt fel.

Farkas Szilárd polgármester a helyi vállalkozók előtt Letenye 2015-2019-es gazdasági programjáról beszélt. Ez a folyamatban lévő beruházásokon kívül tartalmazza a belterületi utak, járdák, az iskola sportlétesítményeinek felújítását. Az óvoda melegítő konyháját is renoválni kell, amelyre 8 milliós pályázatot adott be a kisváros. Pár héten belül betonelemek gyártását kezdik meg közfoglalkoztatottakkal Letenyén, a területet az önkormányzat megvásárolta, a gépek megérkeztek. Egy svájci érdekeltségű beruházó is megjelent a határvárosban, amely az ipari park területén egy olyan 110 főt foglalkoztató üzemet alakítana ki, ahol elektromos autók, illetve azok alkatrészei készülnének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!