Gazdaság

2015.11.04. 10:29

Gazdasági csúcstalálkozó - Lehetőségek a megye kis- és középvállalkozói számára

Nagykanizsa – Üzleti kiállítással kísért, megyei gazdasági csúcstalálkozóra kerül sor a dél-zalai városban november 12-én, jövő csütörtökön az Inkubátorház és Innovációs Központban.

Hajdu Péter

A KKVHÁZ által szervezett gazdasági csúcstalálkozó sorozat zalai rendezvényének fő témakörei a kutatás, fejlesztés, profit. A gazdasági vezetők által folytatott beszélgetések igyekeznek fényt deríteni, mire képesek a kis- és közepes vállalkozások önerőből, továbbá milyen uniós forrásokra támaszkodhatnak. A gazdasági konferenciasorozat eddigi tapasztalata alapján kérdeztük Gulyás Józsefet, a KKVHÁZ Zrt. vezérigazgatóját, mire számíthatnak, s milyen információkra kíváncsiak a kis- és közepes vállalkozások.

Gulyás József

– Azt tapasztaltam, a kis- és középvállalatok számára legnagyobb hiány a tudáshoz, az információhoz való hozzáférésben keresendő. Minden olyan esemény, ahol a forrásnak, a munkaszervezés kérdéseinek, a pályázatok elérhetőségeinek témái szóba kerülnek, azok rendkívüli érdeklődésre tartanak számot – mondja Gulyás József, s hozzáteszi, mindezt sajátos, interaktív módon igyekeznek a konferencia résztvevői számára prezentálni.

– Teljesen szakítottunk a hagyományos előadásokkal, amikor néhány szakértő egymást követve általában 20-30 percben kifejtik a témát, és az idő fogytán befejeződnek a konferenciák. Másképpen nyúlunk a témához. Kerekasztalhoz ültetjük a szereplőket, és nem előadásokat kérünk a résztvevőktől, hanem a vezértémákhoz való 2-3 perces hozzászólásokat, egy igazi moderált vitára lehet számítani. Igyekszünk úgy kialakítani a beszélgetéseket, hogy először a problémák, tehát a kisvállalkozások gondolatai vetődjenek fel, és a szakértők erre reagáljanak. Nagykanizsán még egy kicsit csavartunk a módszeren. Négy tematikus asztalt alakítunk ki, és a négy asztal tematikájához igazodó rövid pódiumbeszélgetés zajlik majd, amiből a résztvevők intuíciókat meríthetnek – adott ízelítőt a várható forgatókönyvből a KKVHÁZ vezetője. A négy asztaltársaság moderált vitája természetesen átfogja a gazdaságot az olyannyira várt TOP forráslehetőségektől a vidékfejlesztésen át a határon átnyúló kapcsolatokig és a szakképzésig. A rendezvény kiállítással párosul. Varga Zoltántól, a KKVHÁZ megyei koordinátorától megtudtuk, a szervezés során ez ügyben felvették a kapcsolatot a megyében működő nagyvállalkozásokkal, illetve 100-250 főt foglalkozó középvállalkozásokkal is. Az általuk gyártott termékekről, s a termelés körülményeiről várható bemutató, s esetleg arról, milyen területeken várnak beszállító partnereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!