Gazdaság

2015.07.29. 15:37

Helyben ne írjanak alá hitelszerződést! - A nemzeti fogyasztóvédelem programjáról

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámoló egy nemrégiben lezajlott találkozóról tudósít.

Zalai Hírlap

2015. július 24-én a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Zala Megyei Kormányhivatal és az Idősügyi Tanács szervezésében került megrendezésre a Zala Megyei Kormányhivatal épületében azon Partnerségi Fórum, amely során bemutatásra került az új fogyasztóvédelmi stratégia, melynek keretében a fogyasztói tudatosságra és az aktuális jogszabályi környezetre hívták fel a jelenlévők figyelmét.

A rendezvényt Boda László, az Idősügyi Tanács elnöke nyitotta meg és köszöntötte a résztvevőket. A Zala Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztálya vezetője, dr. Molnár Sándor az árubemutatókon tapasztalható anomáliákról részletesen tájékoztatta az előadáson megjelenteket, melynek során ismertette a hatóság árubemutatókon szerzett vizsgálati tapasztalatait, továbbá azon jellemző termékeket, melyekkel a termékbemutatókon találkozhatnak a fogyasztók. Kiemelte, hogy a termékértékesítéssel egybekötött árubemutatókon semmiképpen ne kerüljön sor hitelszerződés aláírására, illetve ha már megtörtént a vásárlás, a jelenlegi jogszabályok értelmében, a vásárlástól számított 14 napon belül indokolás nélkül gyakorolhatjuk elállási jogunkat.

Az idősebb korosztály tagjai hallgatták a tájékoztatót. Fotó: Fogyasztóvédelem

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság jogi munkatársa, dr. Ütő Kristóf széles körű gyakorlati tapasztalatokkal tarkított előadásával segítette a szépkorúakat a tudatos fogyasztóvá válásban, mivel konkrét példákon keresztül mutatta be az adott helyzetben érvényesíthető fogyasztói jogokat.

Tekintettel arra, hogy a rendezvény Partnerségi Fórumként került megrendezésre, a jelenlévőknek lehetőségük nyílt kérdéseik feltevésére is, melyekre a jelenlévő előadók készségesen válaszoltak. A fórumon résztvevők a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság jóvoltából kiadványgyűjteményeket kaptak, amelyek a legjellemzőbb fogyasztóvédelmi panaszok megoldásában nyújtanak segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!