Gazdaság

2016.07.13. 11:47

Horvát turizmus Letenye környékén

Évtizedekkel ezelőtt szinte mindent megvettek Letenye, Nagykanizsa környékén a horvátországi vásárlók, aztán egyre kevesebben érkeztek hazánkba.

Mirkó Imre

. Az árkülönbség miatt néhány terméket még most is megéri itt vásárolniuk, de mostanság egy új jelenséggel találkozhattunk, ugyanis a horvátok sok hegyi pincét vásároltak Letenyén és környékén és beindult egyfajta táj-turizmus ezen a vidéken.

Ilija Kefelia és Ivan Gudlin a Júlián hegyi pincénél

A prelogi Ivan Gudlin két vett szőlővel a kisváros mellett lévő Júlián hegyen, ahová most már rendszeresen és szervezetten érkeznek horvát turistacsoportok. A minap a pincéjéhez a Varazsd megyei Sveti Ilijából busszal érkezett egy ötven fős csoport, akiknek egy része nyugdíjas volt és sok szőlőtermelő is akadt közülük. Mint vezetőjük Ilija Kefelia elmondta, a horvát gazdaság tévé igen népszerű az ottani gazdálkodók körében és ott látták Ivan Gudlint, amint Farkas Szilárd polgármesterrel együtt egy műsorban bemutatják Letenyét és környékét és Ivan magyarországi hegyi birtokait.

Ilija Kefelia és Ivan Gudlin a Júlián hegyi pincénél

Ivánnal felvették a kapcsolatot és most itt vannak a Mura túloldalán. A borok, pálinkák nagyon jók, a vendégfogadás kiváló - mondta lapunknak elégedetten a csoport vezetője. A horvátok ezt követően a letenyei Öreg hegyre és a Zajki hegyre is ellátogattak, majd a nap végén Kerkaszentkirályon is vendégül látták őket. Mint mondták, a turisztikai program olyan frappánsan sikerült, hogy csak ajánlani tudják ismerőseiknek Letenye környékét és szándékuk szerint ők is visszatérnek.



Címkék#Letenye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!