Gazdaság

2015.04.17. 15:16

Hosszú lesz az új adó - A költségvetés szerkezetén változtattak volna

Zalaegerszeg – Nem indok az építményadó bevezetésére, hogy más városokban már van, az sem, hogy 600 milliós hiányt kell pótolni.

Hajdu Péter

Kiss Ferenc, az MSZP zalaegerszegi elnöke mondta az előbbieket a párt tegnapi sajtótájékoztatóján. Majd jelezte: a költségvetés szerkezetét kellett volna átalakítani, hogy a városnak ne legyen hiánya. A hiányhoz egyébként jelentősen hozzájárult a rezsicsökkentés is, amely meggyengítette a vállalkozásokat, hangzott el.

Herbert Ferenc, az önkormányzat műszaki bizottságának MSZP-s tagja elmondta, a megszavazását megelőző korábbi vállalkozói észrevételek nem befolyásolták az új adó bevezetését, ami szomorú, mert meghatározza a kisvállalkozók helyzetét, e teherrel csökkentve a versenyképességüket.

Közölte, gyakran tapasztalják, hogy a helyi közbeszerzések javát más településről, más megyéből érkező vállalkozások nyerik, akik nem fizetnek itt iparűzési adót.

Herbert Ferenc közölte, a megszavazott építményadó nincs tekintettel semmire, sem arra, hogy az ingatlan üres vagy használatban van, sem a vállalkozó termelő képességére. Nem fogja megoldani a város gondjait, s félő, hogy nem szűnik meg, hanem még emelkedni is fog, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!