Gazdaság

2015.06.24. 17:14

Zalai kisvárosi vezetők fóruma

Pacsa - A tapasztalatok megismerése és átadása, valamint közös érdekérvényesítés - egyebek mellett erről állapodtak meg szerdán öt zalai település vezetői a Pacsán tartott összejövetelükön.

Arany Gábor

Első alkalommal gyűltek össze ugyanis a zalai kisvárosok – most Letenye, Zalakaros, Zalalövő, Zalaszentgrót és Pacsa – polgármesterei, valamint jegyzői a vendéglátók kezdeményezésére.

– Célunk a jó gyakorlatok megismerése és átvétele például a hivatalok működtetésében, a városok irányításában, a településfejlesztésben. Az együttműködést később kiterjesztenénk a civil szervezetekre, gazdasági vállalkozásokra is – fogalmazott a fórum után Kelemen Tamás pacsai polgármester. – Összefogással az érdekérvényesítő képességünket is javíthatjuk, hiszen a kisvárosok körüli térségekkel együtt már jelentős erőt képviselünk. Az itt élők érdekében pedig együttműködésre törekszünk a mindenkori kormánnyal és a megyei vezetéssel – tette hozzá.

Kisvárosi vezetők: Baracskai József Zalaszentgrót, Pintér Antal Zalalövő, Kelemen Tamás Pacsa, Novák Ferenc Zalakaros és Farkas Szilárd Letenye polgármestere az első fórum után (b-j). Fotó: Arany Gábor

Kifejezték azon szándékukat is, hogy létrehozzák a kisvárosok országos szövetsége zalai tagozatát. Terveik szerint félévente ülnek össze és előre egyeztetett témákat tárgyalnak meg szakemberek bevonásával. Legközelebb Letenyén tartanak fórumot, ahová várják Hévíz, Keszthely és Lenti vezetőit is.

Címkék#Pacsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!