Gazdaság

2016.08.17. 14:38

Kolozsváron hirdették ki a 19. Magyar Termék Nagydíj Pályázat külhoni győzteseit

Kolozsvár - Határon túli győzteseket jelentett be a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Iroda ügyvivő igazgatója a kiírói tanács nevében a Kolozsvári magyar napokon, augusztus 15-én.

PLT-információ

Az esemény jelentőségét az adta, hogy a győztesek között - először a pályázati rendszer életében - külhoni pályázókat is köszöntöttek. Az elismerések átadására 2016. szeptember 6-án, a Magyar Termék Nagydíj pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén, a Parlament Felsőházi termében kerül sor. 2016-ban 19. alkalommal hirdették ki a Magyar Termék Nagydíj pályázatot. Ez az egyetlen nem szakmaspecifikus tanúsító elismerés, melyre a gazdaság egész területéről, önkéntes nyilvános pályázat útján lehet jelentkezni. Idén 38 főcsoportban pályázhattak a vállalkozások. A tanúsító védjegy használati jogát a pályázat kiírói tanácsa ítéli oda.

A pályázat határon túli győzteseit és különdíjasait a Kolozsvári magyar napokon jelentették be. Az odaítélt Kárpát-medencéért Nívódíj különdíjak egyik nyertese a Kincses Kolozsvár Egyesület, a rendezvény házigazdája lett. A Tanúsító védjegy használati jogát kiérdemelte a marosvásárhelyi Petry Látványműhely és Múzeum (Petry Retail Kft.), a szintén marosvásárhelyi Petry Zsigmond Kedvenc házi kenőmájas és töpörtyűkrém hagymával termékei (Primacom Kft.) és a székelyudvarhelyi Rega Egyesület Lámpás program, mint a székelyföldi mezőgazdaság modernizációjának szakmai programja. A Magyar Termék Nagydíj pályázat Kárpát-medencéért Nívódíj kitüntetést két természetes személynek és három külhoni vállalkozásnak ítélték oda. Elismerésben részesült Naszvadi György, a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány kuratóriumának elnöke, továbbá Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész. A külhoni vállalkozások közül a Kincses Kolozsvár Egyesület a Kolozsvári magyar napok életre hívásáért, a Pro Cultura Subcarpathica kárpátaljai civil szervezet és a Vajdasági Magyar Diákszövetség (Vamadisz) érdemelte ki a nívódíjat.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázati Iroda ügyvivő igazgatója, Kiss Károlyné Ildikó elmondta: „Évek óta törekszünk arra, hogy a Kárpát-medencében tevékenykedő magyar szervezetek, vállalkozások aktívan bekapcsolódhassanak a pályázatba. Idén végre elmondhatjuk, hogy az anyaországból kiléptünk a Kárpát-haza területére. Fontosnak tartjuk a Kárpát-medencei térség együttműködésének ösztönzését, a gazdasági kapcsolatok erősítését, a Kárpát-régióban tevékenykedő szervezetek működésének elismerését”.

Reményét fejezte ki, hogy jövőre már a Vajdaságból, a Felvidékről és Kárpátaljáról is versenybe szállnak magyar vállalkozások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!