Gazdaság

2017.06.01. 13:55

Konzum befolyás az MKB Zrt-ben

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett bejelentés értelmében a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. átveszi a Metis Magántőkealap kezelését a Minerva Tőkealap-kezelő Zrt.-től.

Mediaworks

A Metis az MKB 45 százalékát tulajdonolja, így az ügylet lezárásával a tulajdonosi jogok gyakorlójaként a Konzum ezzel azonos mértékű befolyást szerez Magyarország ötödik legnagyobb bankjában. A Konzum további 4 százaléknyi MKB Zrt. részvényhez jutott, így összesen 49 százalékos részesedést szerzett a pénzintézetben.

„Az ügyletekkel a Konzum-csoport pénz- és tőkepiaci jelenlétét kívánjuk erősíteni. Fontosnak tartjuk, hogy az MKB menedzsmentje üzleti döntéseiben és a társaság irányításában továbbra is megőrizze szakmai függetlenségét” – hangsúlyozta a bejelentés kapcsán Jászai Gellért.

A Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója szerint a Konzum-csoport tulajdonosai támogatják a bank menedzsmentjének törekvéseit és üzleti stratégiáját, melynek megvalósításával az MKB már középtávon a három legnagyobb univerzális hitelintézet egyikévé válhat Magyarországon. A tervek szerint a jövőben az MKB is tőzsdére lép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!