Gazdaság

2017.05.15. 19:53

Kulcskérdés a fiatal kutatók szerepvállalása

LENDVA - A fiatal vállalkozók eredményes éve után idén a külhoni magyar családok támogatása lesz az egyik kiemelten fontos gazdasági programja Magyarországnak.

Gyuricza Ferenc

Többek közt erről is szó esett a Magyar Ifjúsági Konferencia elmúlt hét végi, 32. soros ülésén, amelynek a muravidéki Lendva biztosított helyet. A konferenciát évi két alkalommal szervezik meg anyaországi és határon túli magyar fiatalok részvételével, közülük a tavaszi ülést általában külhoni helyszínen tartják.

A lendvai tanácskozáson a résztvevők elfogadtak egy zárónyilatkozatot, amely többek között kulcskérdésnek nevezi a fiatal magyar kutatók innovációs erejének felhasználását a magyar kulturális, tudományos és gazdasági közösségek jövőbeni fenntartása érdekében. Az MIK szekcióülésén javaslatcsomag született a fiatalok közéleti aktivitásának növelése, illetve a nemzeti identitás erősítése érdekében.

Ezt a javaslatcsomagot megkapta az Emberi Erőforrások Minisztériumának a konferencián szintén jelen lévő ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára, dr. Illés Boglárka is.

A konferencián jelen lévők elismerően vették tudomásul a a felvidéki magyar iskolákba beiratkozott elsős tanulók számának növekedését, továbbá a magyar kormány azon törekvését is, mely eredményeként a vajdaságihoz hasonló gazdaságfejlesztési program indulhatott a Kárpátalján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!