Gazdaság

2015.11.26. 14:28

Lázár pénzt kér Matolcsytól

Gyakorlatilag kimerült a Magyar Fejlesztési Bank 150 milliárd forintos hitelkerete, amiből az állami földértékesítési program keretében igényelhetnek a reménybeli beruházók. A kormány most újabb 150 milliárdos keret nyitását kéri a jegybanktól.

Az elmúlt napokban a földárverések során már 125 milliárdnyi hitelt kértek a reménybeli vásárlók az állami hitelkeretből, így napokon belül kimerül az a 150 milliárd forintos Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által biztosított hitelkeret. Ezért a kormány nevében Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Matolcsy Györgyhöz, a Magyar Nemzeti Bank elnökéhez fordult - közölte a Kormányinfón a miniszter.

Lázár arra kéri a jegybankot, hogy segítsenek egy újabb a 150 milliárd forintos keretet megnyitásban, vagyis, hogy az állami földértékestésekre a reménybeli vásárlók számára 300 milliárd forintnyi állami hitel állhasson rendelkezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!