Gazdaság

2016.07.29. 14:29

Logisztika és családi napi buli

Zalaegerszeg – A dolgozók számára pénteken rendezett családi napon adták át a Schneider Electric Zalaegerszegi Berendezésgyárnál elkészült új, 1600 négyzetméter alapterületű raktárépületet.

Hajdu Péter

A családi napot az egyelőre üresen álló, hatalmas könnyűszerkezetes épületben rendezték meg, ahol Sali Péter gyárigazgató mondott beszédet. Visszaemlékezve elmondta, 2005-ben, amikor a céghez került, 2500 négyzetméteren 40 dolgozóval ment a munka, és számos kollégájuk 25 éve, a francia cégcsoport megjelenésétől fogva dolgozik náluk. Mára 170 főt foglalkoztat a villamos berendezéseket, villamos kapcsolókat gyártó cég. Az új raktár 1600 négyzetméter alapterületű és 7 méter belmagasságú épület, amit belső mozgásérzékelős led-világítással láttak el. Ezzel a korszerű megoldással mintegy 20 ezer kilowattóra elektromos energiát takarítanak meg. A létesítmény egyébként nem saját beruházás, egy másik cégtől vették bérbe öt évre. Az igazgató elmondta, a beruházásnak bizonyos munkafolyamatok szétválasztásával biztonsági oka is volt, de előnyös, hogy egyirányúvá vált így az anyagáramlás a cégnél.

Balaicz Zoltán és Sali Péter a nemzeti színű szalagok átvágásával felavatták az új raktárépületet

Fotó: Seres Péter

A létesítménnyel duplájára növekszik a raktározási kapacitásuk. A négy hónap alatt felépült raktár lehetővé teszi, hogy a jövőben nagyobb munkákat vállaljanak. Sali Péter elmondta, hogy jövőre bővítést terveznek, aminek során 50 fővel növelik a létszámot. Az ünnepségen Balaicz Zoltán polgármester a megyeszékhely gazdasági fejlődéséről szólt. Elmondta, tavaly 1800 új munkahely létesült a városban és idén is mintegy ezres bővüléssel számolnak. Közölte, hamarosan buszfordulót létesítenek a cégnél, megkönnyítve a munkába járást, majd a 40 milliárd forint beruházással Zalaegerszegen megvalósuló járműipari tesztpálya jelentőségéről szólt. Végül Sali Péter gyárigazgatóval átvágták a nemzeti színű szalagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!