Gazdaság

2017.05.18. 17:51

Magyar többség a régiós óriáscégben

BUDAPEST - Közép-Kelet Európa egyik legjelentősebb, a világ 8 országában jelenlévő hagyományos és nukleáris erőművi, vízkezelési- és vegyipari mérnöki, illetve kivitelezői tevékenységgel foglalkozó vállalatával lépett stratégiai partnerségre az Opimus Group Nyrt. és a Konzum Nyrt.

Mediaworks-összeállítás

A bejelentés értelmében a cseh Královopolská Ria (KP RIA) magyarországi leányvállalatában a két tőzsdei cég összesen 51 százalékos, többségi befolyást szerez. Az anyavállalatával megegyező profilú, mérnöki tevékenységgel és műszaki tanácsadással, valamint kivitelezéssel foglalkozó céget a cseh Královopolská Ria-val közösen alapította a Konzum 2015. szeptemberében, ám a magyar fél eddig kisebbségi tulajdonos volt.

Az Opimus, a Konzum és a cseh KP RIA stratégiai együttműködésük értelmében közös vállalatukkal további terjeszkedésre készülnek a régióban, elsősorban a hagyományos és atomerőművi fejlesztések, valamint a szennyvízkezelési beruházások terén. Az 1889-ben alapított, tervezőmérnöki, kivitelezési és tanácsadói tevékenységet végző Královopolská Ria az erőművek tervezésében és tesztelésében is nagy tapasztalatra tett szert.

A világ 8 államában (Egyesült Királyság, Egyesült Államok, Szaúd-Arábia, Bahrein, Türkmenisztán, Csehország, Szlovákia és Magyarország) jelenlévő, főleg erőművi, szennyvízkezelési és vegyipari tevékenységgel foglalkozó vállalata a világ számos országában rendelkezik referenciákkal.

Megrendelői közé tartozik többek között a Skoda, a Slovnaft, a Dukovany és Temelini Atomerőmű, az Alstom és a Volkswagen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!