Gazdaság

2017.03.23. 17:45

Milliárdos fejlesztés - Precíziós lemezmegmunkálás az új üzemben

Zalaegerszeg – Az északi ipari parkban új, 6500 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokot avattak tegnap. A Csejtei Fém-Vill Kft. üzeme több mint 1 milliárd forint beruházással valósult meg.

Hajdu Péter

Az új létesítményben megtartott ünnepségen a dolgozók és a meghívott vendégek, állami és önkormányzati vezetők vettek részt, akiket a Körtánc Alapfokú Művészeti Iskola néptáncos tanítványai köszöntöttek, majd Csejtei Andrea ügyvezető szólt a vállalkozás történetéről és jelenlegi helyzetéről.

A cég Csejtei József egyéni vállalkozásából, egy kis műhelyből nőtt ki, és mára nemzetközi nagyvállalatok beszállítójává fejlődött. Mint a vezető elmondta, folyamatos fejlesztés mellett igyekeztek megtartani a régi tapasztalt dolgozóikat. Vékony és finomlemezek megmunkálásával foglalkoznak, s a lemezekből készülő alkatrészeket az elektromosiparban, gépgyártásban, csomagolóanyag-gyártásban használják, de bankautomatákba is kerülnek. A 65 dolgozót foglalkoztató vállalkozás tavalyi árbevétele elérte az 1,5 milliárd forintot. A Hock János utcai régi telephelyet kinőtték ezért vágtak bele a beruházásba, aminek eredményeként több mint 1 milliárd forint beruházásssal építették fel az új, 6500 négyzetméteres üzemet. Jelenleg is pályáznak, 558 milliós értékű gépi beruházás megvalósítása a céljuk, aminek sikere esetén további 50-60 főt tudnak felvenni.

Az előtérben Bonczók Ferenc egy lemezprést kezel, a háttérben Vigh László, Csejtei Andrea, Dömötör Csaba és Balaicz Zoltán

Fotó: Pezzetta Umberto

Az ünnepségen Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese a magyar sikertörténetek egyikének nevezte a beruházást végrehajtó céget, aminek 1984-es alapítású jogelődjére utalva kijelentette, hogy ez a vállalat több generáció összefogásán alapul, s az ilyen cégek nélkül elképzelhetetlen az ország újraiparosítása. A zalai megyeszékhelyet az ország egyik legdinamikusabban fejlődő térségének nevezte, s példaként szólt az itt tervezett nagyberuházásokról, a Mindszenty programról, a járműipari tesztpályáról és a hozzá kapcsolódó, leendő gyorsforgalmi út tervéről.

Balaicz Zoltán polgármester utalt arra, hogy a vállalkozás már megkapta a város innovációs díját. Kijelentette, hogy azok a vállalkozások az igazán fontosak a város számára, amelyek helyben vannak, régóta ismerik őket, és ide kötődnek. A város gazdaságfejlesztése kapcsán elmondta, 2015-ben 1800 új munkahely jött itt létre, 2016-ban 1300-zal bővült az álláshelyek száma, és 2017-ben is legalább 1200 új munkahely létesítésére lehet számítani. Ezzel kapcsolatban további cégek várható beruházásait jelentette be. Vigh László országgyűlési képviselő arról beszélt, nagyon sok ilyen családi vállalkozásra van szükség az országban. A leendő autóipari tesztpálya kapcsán mondta, hogy a megyeszékhely az innováció fővárosa lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!