Gazdaság

2017.04.06. 16:04

Miről szól a fenntartható vállalatvezetés?

Nagykanizsa – Hogyan tudnak a kis-, közép-, és nagyvállalatok erényt kovácsolni a szükségleteikből?

Szabó Zsófia

Miről szól a fenntartható vállalatvezetés? Többek közt erre is választ kaphattak a résztvevők azon a szakmai, immár százhuszonnyolcadik alkalommal tartott konferencián, melyet tegnap szervezett a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége (GTTSZ), az egyetem helyi kampusza és a Nagykanizsai Szakképzési Centrum.

Fotó: Szakony Attila

A gazdasági és oktatási szakemberek részvételével zajló konferencián  elhangzott: a fenntartható fejlődés azt jelenti, a környezet erőforrásait a jövő nemzedék számára megőrizzük. Úgy, hogy közben a napi szükségleteinket is kielégítjük. Ez a szemlélet az üzleti szférába is integrálható.

A fenntartható vállalatvezetésről  ifj. Chikán Attila tartott előadást. A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért elnöke hangsúlyozta: a cégek, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak a fenntartható működésükre, versenyelőnyt szerezhetnek.

A vállalatok társadalmi felelősségvállalását Berkesné Rodek Nóra egyetemi oktató, phd. hallgató ismertette. Az általa kidolgozott modell a cégek felelősségteljes működését segíti.

Dr. Galambos Ildikó, a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató- és Fejlesztő Központ vezető kutatója pedig arról beszélt, olyan technológiákat dolgoznak ki e területen, amik hozzájárulnak a fenntartható fejlődéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!