Gazdaság

2015.04.15. 10:02

MNB: felügyeleti vizsgálat a Kun-Mediátor Kft.-nél

Jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indít a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a fő tevékenysége szerint utazásszervezéssel foglalkozó Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft.-nél - közölte a felügyeleti hatóság szerdán az MTI-vel.

A kft. fő tevékenységként utazási irodaként működik, utazásközvetítéssel foglalkozik, amely mellett pénzváltási tevékenységet is folytat, de pénzügyi tevékenységre vonatkozó engedélye nincs az MNB-től.

A jegybank a beérkezett piaci jelzések alapján kezdte meg az ügy áttekintését, s ennek során egyeztetett az illetékes rendőr-főkapitányság szakembereivel is. Az ügyben számos feljelentés érkezett a rendőrséghez is.

Az MNB a pénzügyi piacok stabilitása és a fogyasztók biztonsága érdekében valamennyi ilyen esetet haladéktalanul feltár, a jogosulatlan szolgáltatókat eltiltja a piaci tevékenységtől, szükség esetén egyéb szankciókat is alkalmaz, illetve feljelentést is tesz az illetékes nyomozó hatóságnál - emlékeztetett közleményében az MNB.

A jegybank ismételten felhívta a figyelmet felügyeleti honlapjára, amelynek figyelmeztetések menüpontja tartalmazza a jegybank látókörébe került, pénzügyi tevékenységre vonatkozó engedély nélkül tevékenykedő társaságok listáját.

A felügyeleti engedéllyel vagy regisztrációval tevékenykedő pénzügyi intézmények listája pedig ugyanezen a honlapon a piaci szereplők menüpontban olvasható - közölték.

Kapcsolódó cikk:

Kun-Mediátor - Karcagi polgármester: eddig 195 feljelentést tettek a károsultak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!