Gazdaság

2017.01.20. 16:20

Nyelvtudás nélkül nem megy!

Zalaegerszeg - Azért tanuljunk nyelveket, mert a nyelv az egyetlen, amit rosszul is érdemes tudni ...a hibákkal teli mondatok is építhetik a jóakarat hídját ember és ember között - így biztat nyelvtanulásra Lomb Kató, az ismert nyelvzseni.

Zalai Hírlap

A szakgimnáziumot választó diákok számára sem csak az a fontos, hogy megtalálják az érdeklődésüknek leginkább megfelelő képzési formát. Az A2-es nyelvvizsga szintről B1 szintre emelt középszintű érettségi vizsga követelményei is szükségessé teszik a nyelvtanulást.

A megyeszékhelyen a ZSZC Báthory István Szakgimnáziumában is újraindul a nyelvi előkészítő képzés a 9. évfolyamon. A turisztika és a kereskedelem ágazatban heti 18 órában tanulhatnak angol, német nyelvet a jelentkezők, de lehetőségük van olyan nyelveket - oroszt és olaszt - választani, amelyek ismeretére a térségben az utóbbi időben fokozott igény mutatkozott, de tanórai keretek közt másutt nem elsajátíthatók. A vendéglátóipar, a logisztika, a turisztika, a kereskedelmi üzletkötés és a marketing területén azokat a szakembereket részesítik előnyben a munkaadók, akik magas szintű nyelvtudással rendelkeznek, Ez az iskola gondot fordít külföldi kapcsolatainak ápolására, külföldi szakmai programok szervezésére. Így a diákok számos csoportja jutott el már Németországba, vett részt szakmai gyakorlaton Angliában, Dél-Tirolban. Az eredményességére jellemző, hogy a diákok évről évre sikerrel pályáznak több hónapos svájci idegenforgalmi képzésre, szállodai gyakorlatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!