Gazdaság

2017.06.02. 17:35

Orbán: Soros György hálózata maffiaszerű

BUDAPEST - Egyetlen olyan fontos és jelentős eleme van a magyar közéletnek, amely nem átlátható, ez pedig "a Soros-féle maffiaszerű hálózat" és annak - civilnek nem nevezhető - "ügynökszerű szervezetei", amelyek Soros György céljainak érvényesítéséért dolgoznak - mondta Orbán Viktor tegnap a Kossuth Rádióban.

Mediaworks

A miniszterelnök ezért is ragaszkodik ahhoz, hogy a parlament döntsön e szervezetek átláthatóvá tételéről, a magyaroknak ugyanis joguk van tudni, kik mit és miért képviselnek. Mint mondta, Soros György magyarországi támogatói is végre akarják hajtani a "pénzügyi spekuláns" programját, a migránsok beengedését.

Orbán Viktor miniszterelnök
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Orbán Viktor ide sorolta a teljes baloldalt, megemlítve Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, aki bejelentette, hogy le fogja bontani a határkerítést, és "ez pontosan az, amit Soros György is szeretne". Magyarország akadályt jelent Soros tervének végrehajtásához, aki azért nem tud egymillió migránst hozni Európába, mert a határokat megvédő magyar kormány "nem engedi" - tette hozzá a miniszterelnök.

A magyar származású amerikai üzletember maffiaállamot emlegető brüsszeli szavait Orbán Viktor sértőnek nevezte, hadüzenetként értékelte. Soros ugyanis "ha törik, ha szakad" érvényt akar szerezni az elgondolásainak - mondta.

Tűrhetetlennek tartja a Fidesz, hogy egy, az Európai Bizottság által támogatott brüsszeli rendezvényen, egy uniós biztos jelenlétében Soros György is megszólalhat, és maffiaállamnak nevezheti az Európai Unió egyik tagját, Magyarországot - közölte Gulyás Gergely frakcióvezető-helyettes. A Fidesz tiltakozik a brüsszeli testület "már a formára sem adó", az uniós közösséget szétverő magatartása ellen, és választ vár a bizottságtól, valamint a rendezvényen részt vevő biztostól, hogyan fordulhatott ez elő - mondta. Tegyék egyértelművé, hogy ez a fajta fellépés elfogadhatatlan - sürgette. "Hogyan kívánja a bizottság érvényesíteni az egyenlő mércét Magyarországgal szemben, ha ilyen tűrhetetlen megnyilatkozásoknak ad teret?" - tette fel a kérdést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!