Gazdaság

2017.04.04. 17:55

Az egyiptomi Sharm el Sheikh számít a hévízi szaktudásra

Egy nemzetközi gyógy- és egészségturisztikai konferencia meghívott vendégeként és kiemelt előadójaként a közelmúltban két napot töltött az egyiptomi Sharm el Sheikhben Hévíz polgármestere és alpolgármestere.

Szabó Judit

A találkozóra a világ több országából sok száz meghívott érkezett, valamennyien a gyógy- és egészségturizmusban érintett települések, intézmények képviselői. Hévízt 2013 óta testvérvárosi kapcsolat fűzi a világ egyik legkeresettebb turisztikai központjához, Sharm el Sheikh-hez, amely számít a fürdőváros gyógyászati tapasztalataira. Khaled Fouda, a Dél-Sínai tartomány kormányzója mint házigazda felkérésének eleget téve Hévíz gyógyászati lehetőségeiről Kepli József János alpolgármester tartott prezentációt.

Papp Gábor polgármester rámutatott: Sharm el Sheikh turisztikai céljai között a gyógyturizmus megalapozása szerepel, ezen lehetőségek kiaknázásához kérték Hévíz szakmai segítségét, tapasztalatait. Az egyiptomi fél erősen támaszkodna a Hévíz-Balaton Airport nyújtotta lehetőségekre is, hiszen ez a két város, illetve a két ország közötti összeköttetésben is új távlatokat nyitna. Ugyancsak komoly kapcsolat kialakítására van lehetőség az egészségügy területén, a magyar és az egyiptomi külügyminisztérium ez irányú kapcsolatfelvételében Hévíz összekötő szerepet játszik. Ezenfelül a zalai fürdőváros biztosítani tudja Sharm el Sheikh számára azt az orvosi és egyéb egészségügyi szakembergárdát, melynek segítségével többek között az ottani gyógyvíz bevizsgáltatását, az arra épülő lehetőségek kidolgozását meg tudják kezdeni. A hévízi városvezetők több üzletemberrel, szállodatulajdonossal, befektetővel és utazási irodával is felvették a kapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!