Gazdaság

2014.07.23. 12:50

Párhuzamosan folyik a fejlesztés Újudvaron: Megújul az óvoda épülete, a faluház udvara pedig új funkcióval bővül

Újudvaron több fejlesztés is fut párhuzamosan, így például a nyári időszakban teljesen megújul az óvoda épülete és a faluház udvarán egy kerékpáros pihenőhely is kialakításra kerül – tudtuk meg Jakab Sándortól, a falu polgármesterétől.

Pásztor András

– A nyár elejére a templom felújítása gyakorlatilag befejeződött, de a többi megkezdett építkezés is jó ütemben halad, melynek eredményeként várhatóan október végéig elkészül a faluház külső felújítása, valamint a „Kerékpáros pihenőhely és kemencés udvar" is – kezdte Jakab Sándor polgármester. – Ezzel párhuzamosan a faluház előtti tér is megszépül és egy új, funkciójának jobban megfelelő, zárt autóbuszváró kerül megépítésre.

A faluház udvarán már elkezdődött a díszburkolat kialakítása. Fotó: Újudvar

Újudvaron az óvoda épülete is teljesen megújul, az épület energiaracionalizálásának keretében teljes külső hőszigetelés és a nyílászárók cseréje valósul meg mintegy 33 millió forintból. Mindezt pályázati támogatásból valósítja meg az önkormányzat, ugyanakkor az óvoda tetőfelújítását saját erőből finanszírozza a település.

– Folytatódik a fából készült térelemek, játékok, padok, hulladékgyűjtők közterületeinkre történő kihelyezése is – árulta el a polgármester, aki hozzátette: a Kanizsai utcában kialakított játszótérhez hasonlóan, a sportöltöző és sportpálya közötti területre is fajátékok kerülnek. A sportpálya mellé hulladékgyűjtőket vásároltak, valamint a közeljövőben a temetőhöz hasonlóan, a sportpályára is padokat helyeznek ki a szurkolóknak.

A lakosság biztonságát szolgáló térfigyelő kamerarendszer már működik, melynek bővítése a tervek szerint Kámáncspusztát és Morgánypusztát is érinti majd. Ezek mellett, a település idei évre tervezett útjavításait is a saját költségvetésből finanszírozza.

– Pályázatok terén egyébként nemcsak az önkormányzat, hanem a civil szervezetek is sikeresek, a Nova Curia Civil Egyesület sikeres pályázatának köszönhetően rövidesen egy közel 13 millió forintos kisbusszal gyarapodik a település, amit közösségi célokra szeretnénk használni – említette Jakab Sándor, aki elárulta: az idei évben nem rendez falunapot az önkormányzat, az erre szánt összegből ugyanis több önkormányzati út javítását végzik el. – Természetesen nem maradnak program nélkül a helyiek, a tervek szerint szeptember 6-án, a faluház udvarán kialakított kerékpáros pihenőhely és kemencés udvar avató ünnepségére nagyszabású kulturális és szórakoztató programmal készülünk.

Címkék#Újudvar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!