Gazdaság

2015.09.30. 12:48

Pontyot a zalai horgászvizekbe - Idén már harmadszor került sor telepítésre

Kerkaszentkirály, Kerkafalva - Idei harmadik telepítését végezte el szerdán a kezelésében lévő zalai vizeken a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. A halakat egy marcali halgazdálkodótól vásárolták.

Gyuricza Ferenc

Kerkaszentkirályon három, Kerkafalván, a Kéthatár-tónál pedig négy mázsa már fogható méretű, azaz másfél-két kilós ponty került a vízbe. A halasítás ezzel még nem ért véget, hiszen a késő ősz folyamán fehér húsú halak telepítésére is sor kerül. Mindezt Gróf János a kerkaszentkirályi egyesület elnöke mondta lapunknak, aki azt is kiemelte: az évük eddig jól alakult, hiszen nemcsak a helyi horgászoknak voltak szép fogásaik, de egyre több vendég is érkezik a dél-zalai településre.

Fotó: Gyuricza Ferenc

– A nyári nagy meleg miatt volt csekély mértékű halpusztulás, de különösebb kárt szerencsére nem okozott – sorolta tovább az elnök. – A nemzetközi versenyünk is jól sikerült, és a gazdálkodásunk is stabil.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ez évben összesen több, mint 26 tonna pontyot telepített a zalai és vasi vizekbe, az előnevelt ragadozó halakból – csuka, süllő, balin, sebes pisztráng –, illetve keszegfélékből pedig több ezer darab került a tavakba és folyókba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!