Gazdaság

 • cikk kép
  Csomag a kereskedelemnek

  Zalaegerszeg - Múlt hét elején egyeztetésre hívta a kereskedelmi érdekképviseleteket a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Miniszterelnökség a kormány előtt levő kereskedelempolitikai kérdések témájában.

 • cikk kép
  Önt is perzseli a fűtésszámlája? (x)

  A fűtési szezon beköszöntével összehúzhatjuk a nadrágszíjat, mert a számlák árai az egekbe szöknek.

 • cikk kép
  Akár súlyos betegségeket is okozhatnak a medencék (x)

  Közeledik a nyár, a strandszezon, ám ez nem mindenki számára jelent egyet a felüdüléssel. A nem megfelelő víztisztítás, de a higiénia hiánya is komoly egészségügyi problémákat okozhatnak. Némi odafigyeléssel az otthoni medencénk, és az otthonunkon kívüli strandolás sem lesz veszélyforrás.

 • cikk kép
  Oltani és metszeni - szakmai nap szőlősgazdáknak, kertbarátoknak

  Barlahidán oltónapot, Cserszegtomajon metszési szakmai napot tartottak pénteken. Az utóbbin, a Georgikon Kertészeti Tanszékének rendezvényén elhangzott: a metszőollóval megalapozzuk az őszi szüretet.

 • cikk kép
  Zala megye állásbörzéje - Itt biztosan állást talál!

  Zalaegerszeg - Második alkalommal szervez állásbörzét a Zalai Hírlap a megyeszékhelyen. A április 11.-ei programon több, mint 2500 álláshely vár majd betöltésre. A Pannon Lapok Társaságának ez már az 6. ilyen jellegű rendezvénye lesz a területén.

 • cikk kép

  Csattognak a metszőollók a szőlőben

  Amíg a barackvirág bele nem hullik a sorok közé helyezett kancsóba, addig nem késő a szőlő metszése - legalábbis a régi vágású birtokosok szerint.

 • cikk kép
  Kulturálódva is lehet dolgozni! (x)

  A kultúra meghatározó része életünknek. Ebbe a fogalomba rengeteg minden beletartozik. Teljesen másképp szoktak kulturálódni a fiatalok, és a felnőttek.

 • cikk kép
  Szombatig várjon a tankolással - ismét csökken az üzemanyagok ára

  Csökkenti bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szombaton a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI csütörtökön.

 • cikk kép
  Ahol a takarmánytermelés és a zöldítés erősíti egymást

  Zalaegerszeg - Március első felében még hidegek voltak a reggelek, s hajnalban nem volt ritka a fagy. Ennek ellenére megkezdődtek a vetések, és a szántóföldeken, gyümölcsösökben folyamatban van a magágyelőkészítés, vége felé tart a metszés.

 • cikk kép
  Milliós összeget kap a leggazdagabb magyar nyugdíjas

  Jelenleg a legmagasabb nyugdíj 2,3 milliónál is több, ekkora összeget jelenleg hárman kapnak az országban.

 • cikk kép
  Ismét csökkent az üzemanyagok ára

  Csökkentette bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

 • cikk kép
  Csökkenjen a csapolt sör áfája! - összefogtak a sörfőzdék

  Összefogással szeretnék elérni a csapolt sör áfacsökkentését a nagy vállalatok és a kisüzemű főzdék. -írja a Világgazdaság.

 • cikk kép
  Alacsony nyugdíjra számít? Kössön nyugdíj előtakarékossági számlát! (x)

  Anyagi biztonságot teremtene a nyugdíjas évekre? Fontosnak tartja, hogy a megszokott életszínvonalból ne kelljen alább adni?

 • cikk kép
  Ismét csökkent a benzin ára

  Csökkenti bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

 • cikk kép
  Nyolcvanezerrel kevesebb őstermelői igazolványt adott ki az agrárkamara

  Budapest - Az utóbbi évekhez képest lényegesen, több mint 80 ezerrel kevesebb őstermelői igazolványt adott ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), amely részben a magyar gazdatársadalom elöregedésével, illetve az őstermelői kártya gazdaságfehérítő hatásával magyarázható - mondta a kamara elnökségi szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

 • cikk kép
  Túlélte a telet a szőlő

  Zalaegerszeg - Nem kell pánikolni, a szőlő kibírta a kemény telet - summázta véleményét a Keresztury VMK-ban tartott hagyományos tavaszköszöntő borbírálaton a Sabján Károly kertészmérnök vezette szakértő zsűri.

 • cikk kép
  Tavaszi virágpompa az erdeinkben

  Elsősorban nem attól különleges Zala megye nyugati szeglete, hogy ritka virágos növények nyílnak errefelé kora tavasszal, sokkal inkább attól kivételes ez a vidék, hogy ekkora tömegben és ilyen gazdagságban találjuk meg őket.

 • cikk kép
  Zalaegerszeg felkerül a járműipar világtérképére

  Zalaegerszeg - 2019-re már teljes funkcionalitással üzemelhet a járműipari tesztpálya, amelynek első szakaszát legkésőbb a jövő év első negyedévében átadják. Zalaegerszeg felkerül a járműipar világtérképére.

 • cikk kép
  Magyar-indiai üzleti találkozó a közös üzlet reményében

  Nagykanizsa – A Brunner-és Sass Brunner-hagyaték kapcsán a több éve meglévő szoros kulturális kapcsolatok továbbfejlesztését szolgálta a pénteken rendezett magyar-indiai üzleti találkozó a dél-zalai városban.

 • cikk kép
  Rekordot döntött a téli áramfogyasztás

  Rekordot döntött a téli áramfogyasztás a tartósan hideg időjárás miatt, az ellátás végig zavartalan volt - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. pénteken.

Részletes műsorMűsorok betöltése...